29. 09. 2020 - 09:20
SKANDAL NA POMOLU S ANFIELDA Lacazette je promašio nemoguće...
907
Shares
SKANDAL NA POMOLU S ANFIELDA Lacazette je promašio nemoguće sinoć, a reakcija sudije ŠOKIRALA je sve (VIDEO)

PREMIERSHIP

SKANDAL NA POMOLU S ANFIELDA Lacazette je promašio nemoguće sinoć, a reakcija sudije ŠOKIRALA je sve (VIDEO)

Sport.ba
29. 09. 2020 - 09:20
0
Shares

Liverpool je u derbiju trećeg kola Premiershipa savladao Arsenal rezultatom 3:1. Goste je na Anfieldu u vodstvo doveo Alexandre Lacazette u 25. minuti, a samo devet minuta kasnije Liverpool je golovima Manea i Robertsona već vodio 2:1.

Naravno, opet je "briljirala" odbrana Topnika, koja je pravila zaista početničke greške. Tragičar je, pak, bio strijelac Lacazette, koji je u dva navrata mogao donijeti potpuni preokret londonskom timu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning, Reds! ???????? #LFC #LiverpoolFC #Liverpool #Anfield #LIVARS

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

Najveću priliku za izjednačenje je imao upravo spomenuti Lacazette u 63. minuti kada je lijepo izbjegao ofsajd, ali je iz blizine pucao ravno u Alissona Beckera. Potpuno amaterski pokušaj Francuza, koji je u prva tri kola Premiershipa dao isto toliko pogodaka.

Međutim, aposlutno svu pažnju tada je ukrala gesta suca Craiga Pawsona koji je izgledao kao da u nevjerici ispraća veliki promašaj igrača Arsenala. Video je odmah postao hit na društvenim mrežama, a Arsenalovu sudbinu je u 88. minuti zapečatio Diogo Jota. Taj trenutak pogledajte OVDJE.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali promašaj Lacazettea i reakciju glavnog sudije možete pogledati OVDJE.

Sudac Pawson je već u drugoj minuti bio u centru pažnje kada je Mane laktom u glavu pogodio Kierana Tierneyja, ali je tada ocijenio kako je za udarac dovoljno dati žuti karton Senegalcu. Međutim, mnogi smatraju da je Mane morao pod tuš momentalno.

Ipak, kod druge situacije u koju je Mane bio uključen Pawson je dobio pohvalu. Naime, kod gola Senegalca za izjednačenje je umjesto sviranja prekršaja za Liverpool pustio prednosti te se iz dobre odluke suca rodio preokret Liverpoola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Učitaj još novosti