28. 09. 2020 - 15:29
MNOGI POSMATRALI U ČUDU Zizou ga zovnuo da uđe u igru, a...
907
Shares
MNOGI POSMATRALI U ČUDU Zizou ga zovnuo da uđe u igru, a Modrić se sageo i uradio ovo!

ČIJE SLIKE LJUBI HRVAT?!

MNOGI POSMATRALI U ČUDU Zizou ga zovnuo da uđe u igru, a Modrić se sageo i uradio ovo!

28. 09. 2020 - 15:29
0
Shares

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nastupio je u subotnjoj pobjedi madridskoga Reala s rezultatom 3:2 na gostovanju kod Betisa, a na teren je ušao u nadoknadi prvoga dijela nakon što se povrijedio sjajni Nijemac Toni Kroos.

Betis je u tom trenutku vodio 2:1, strateg Zinedine Zidane hitno je trebao novoga čovjeka u polju, ali je unatoč toj situaciji svejedno iskazao veliko poštovanje prema Modriću tako što je strpljivo čekao uz njega da dovrši ritual koji izvodi uoči svake utakmice. 

Naime, prije nego što stupi na teren, Modrić uvijek ljubi kostobrane na kojima se nalaze fotografije Isusa Krista, supruge Vanje i njihovo troje djece Eme, Ivana i Sofije, a običaja se nije odrekao ni ovom prilikom.

873x400-1

Modrić je o posebno dizajniranim kostobranima prvi put javno progovorio u razgovoru za klupsku televiziju u aprilu 2019. godine, nedugo nakon što je za kraljevski klub odigrao 300. utakmicu te je tada napomenuo da su mu porodica i vjera iznad svega.

– Ovo su za mene najvažnije osobe na svijetu – objasnio je tokom tog razgovora Modrić, a budući da je toga bio svjestan, Zidane je pričekao da Modrić izljubi svoje štitnike i tek mu je potom prišao kako bi mu dao instrukcije za nastavak utakmice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Esto acaba de empezar! / This is just the beginning! #HalaMadrid

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10) on

Podsjetimo, Real je do kraja uspio preokrenuti i pobijediti s 3:2. 

Učitaj još novosti