28. 09. 2020 - 09:03
PJANIĆ DEBITOVAO ZA KATALONCE, SVI BRUJE O OVOME Navijači...
907
Shares
PJANIĆ DEBITOVAO ZA KATALONCE, SVI BRUJE O OVOME Navijači Barcelone u čudu: Je li moguće da OVO GLEDAMO?

LA LIGA

PJANIĆ DEBITOVAO ZA KATALONCE, SVI BRUJE O OVOME Navijači Barcelone u čudu: Je li moguće da OVO GLEDAMO?

Sport.ba; Foto: Twitter
28. 09. 2020 - 09:03
0
Shares

Barcelona je ba impresivan način odigrala svoj prvi ovosezonski zvanični meč. Ronald Koeman debitovao je pobjedom od 4:0 protiv Villareala u trećem kolu La Lige.

Podsjećamo, prva dva kola Katalonci su preskočili jer su igrali samu završnicu Lige prvaka u Lisabonu i dobili su nešto dužu pauzu od vodstva lige.

Barca je pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu, kada su postignuti svi pogoci na meču. Ansu Fati briljirao je s dva pogotka, a u listu strijelaca s bijele tačke upisao se i Messi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? FULL TIME! ⚽️⚽️ @ansufati ⚽️ @leomessi ⚽️ OG ???????? #ForçaBarça

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Za nas je ovaj meč bio vrlo interensantan jer je debi u dresu katalonskog kluba upisao Miralem Pjanić koji je u igru ušao u 78. minuti umjesto Sergio Busquetsa.

Iako nije dobio veliku minutažu, Pjanić je sudeći po komentarima na društvenim mrežama oduševio navijače katalonskog ponosa.

Naime, bh. veznjak je za relativno kratko vrijeme provedeno na terenu imao 18 pasova (tačnost 95 posto), dvije presječene lopte i jedan dobijeni duel. Sažetak Miretovog nastupa možete pogledati OVDJE.

Navijači Barcelone dijele mišljenje kako bi bh. reprezentativac trebao naći svoje mjesto u početnoj postavi, a već ga porede i s legendarnim Xavi Hernandezom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? Official debut for @pedrii_8, @miralem_pjanic and @trincao. ???? Debut oficial ????❤️

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Nadamo se da će Mire i u narednim susretima oduševiti navijače i čelnike Barcelone, te u potpunosti opravdati njihovo povjerenje i njegovu kupovinu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti