27. 09. 2020 - 22:46
FIFA ŠOKIRALA FANOVE: Zabranjena proslava golova, a razlog je...
907
Shares
FIFA ŠOKIRALA FANOVE: Zabranjena proslava golova, a razlog je bizaran i fanovi su baš bijesni! (FOTO, VIDEO)

FIFA ŠOKIRALA FANOVE: Zabranjena proslava golova, a razlog je bizaran i fanovi su baš bijesni! (FOTO, VIDEO)

27. 09. 2020 - 22:46
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Igrači će imati priliku da uživaju u realnijoj simulaciji fudbalskih utakmica, ali će morati da se odreknu jednog veoma važnog detalja!

Nakon što je vrlo loše dočekana vest da FIFA 21 neće imati DEMO (mnogi sumnjaju da je kvalitet igre upitan, pa je ta odluka zato donuheta), stiže još jedan šok za igrače.

Ovogodišnja verzija jedne od najpopularnijih video igara - simulacija fudbala, FIFA 21 nastavlja niz autogolova, pošto će igrači ostati uskraćeni za nekoliko načina proslava golova i drugih pogodaka, i to, kako EA Sports FIFA kaže - “kako bi se suzbilo toksično ponašanje među suparničkim igračima". Igrači više neće moći da koriste popularnu gestikulaciju ućutkivanja prilikom proslave gola, koja se neretko koristila za izrugivanje i omalovažavanje saigrača. Osim toga, na ovaj način ograničiće se i vreme proslave pogotka, ali i odugovlačenje same utakmice.

“Uklanjanje proslava golova, koji se smatraju toksičnim, neće promijeniti prirodu igre niti osjećaj gubljenja utakmice“, smatraju u EA Sports FIFA kompaniji.

“Pojedini načini proslave pogodaka uklonjeni su iz igre, nakon što su to zatražili sami igrači“, tvrde u kompaniji i dodaju: “Zajednica nam je potvrdila da postoje toksična ponašanja u igri i mi smo odlučili da ih uklonimo iz nove verzije. Stoga, uklonili smo neke načine proslave datog gola za koje ljudi smatraju da nisu baš najbolji“.

EA FIFA simulacija fudbala je i dalje jedna od najpopularnijih igara na svijetu, a biće dostupna i za nove, očekivane konzole Xbox Series X i PlayStation 5. Nova grafika na novim konzolama biće bolja nego na prošloj verziji, zahvaljujući prednostima njihove napredne hardverske tehnologije, ali će igra biti za 10 dolara skuplja, dok će se ostali detalji o igri otkrivati kako se datum premijere pomenutih konzola bude približavao.

Iako EA tvrdi da je proslava golova ukinuta u nekim slučajevima i skraćena u ostalim - reakcije igrača nisu pozitivne i forumi i internet stranica izdavača zatrpani su komentarima da je trebalo to da riješe izbornim menijem, a ne ukidanjem i skraćenjem za sve, jer igrači vole da se raduju, posebno nakon dobro isplaniranih i datih golova.

 

 

(Sport.Novi/Novosti)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti