27. 09. 2020 - 15:55
UDARNA VIJEST IZ MADRIDA! Luka Jović pozvan na HITAN SASTANAK...
907
Shares
UDARNA VIJEST IZ MADRIDA! Luka Jović pozvan na HITAN SASTANAK sa upravom Reala! DA LI OVO ZNAČI KRAJ

UDARNA VIJEST IZ MADRIDA! Luka Jović pozvan na HITAN SASTANAK sa upravom Reala! DA LI OVO ZNAČI KRAJ

27. 09. 2020 - 15:55
0
Shares

Luka Jović proživljava baš burne dane u Madridu.

Dan nakon što je konačno zaigrao za Real, istina bez datog pogotka, "As" javlja da je uprava Reala sa njim održala sastanak.

Tom prilikom mu je poručeno da ono što mu je rekao trener Zinedin Zidan, da bi bilo bolje da potraži ekipu u koju će preći na pozajmicu - zapravo nije nikakvo tjeranje iz kluba, već da će do tog prelaska doći isključivo ako i on sam bude za to.

Evo kako glasi nedjeljni tekst pomenutog španskog lista na tu temu:

"Luka Jović (22) se fokusira na Real u završnim nedjeljama ljetnjeg prelaznog roka. Zato su iz sportskog menadžmenta kluba imali razgovor sa napadačem. Tom prilikom mu je rečeno da ostane miran i nastavi da radi, jer će otići na pozajmicu samo ako je sa tim potpuno saglasan, kada se radi o sezoni 2020/2021. Njegov ostanak u ekipi neće biti nikakav teret.

Jasno je da ni klub, ni igrač nisu nasmijani kada razmišljaju o tome šta se sve izdešavalo u prvoj godini otkako je Srbin ponio bijeli dres Reala, u koji je stigao na ljeto 2019. u transferu vrijednom 60 miliona eura.

Bila bi tada dobra opklada da će uspjeti i u Madridu, jer je uveliko postao zvijezda u Ajntrahtu (27 golova i sedam asistencija na 48 utakmica), ali nije pronašao sebe u debitantskoj sezoni u Realu. Između povreda i malog povjerenja koje je u njega imao Zinedin Zidan (samo 806 minuta i to na 27 utakmica, uz dva pogotka i dvije asistencije), Jović i nije mogao da pokaže sav potencijal do sada, što je i dovelo do razmišljanja o njegovoj situaciji.

0a7489da-d9b3-4102-8fb4-bdb0ccd6bee8
Upravo je Zizu prvi izrazio mišljenje na tu temu, predlažući neki 'dogovor' koji bi Luki omogućio prilike koje ne bi imao sada u Madridu. U ovim godinama, bez mogućnosti daljeg razvoja, rizikuje stagnaciju. Nešto kasnije se strateg ekipe ponašao u skladu sa tim stavom, nije ga poslao sa klupe na teren protiv Sosijedada, iako je bilo 0:0.

Međutim, 'nebo se otvorilo' za napadača poslije te neočekivane poruke.

Najprije, jedan od ključnih članova uprave je razjasnio cijelu situaciju, objasnivši (Joviću lično, a i novinaru 'Asa') da iako bi možda bilo bolje da je on sada u nekoj drugoj ekipi, čelnici Reala ga ni u kom slučaju neće tjerati da prihvati transfer.

Tokom prethodnih mjeseci, postojale su zainteresovanosti Čelsija, Napolija, Milana i Monaka, koje su odbačene, što je sada značajno i smanjilo mogućnost neke nove, atraktivne ponude. Zbog toga i opcija 'pozajmica', iako ostaje na stolu, gubi snagu. Ipak, Madriđani neće forsirati to rješenje i, zbog toga, Joviću je stavljeno do znanja da ostanak u klubu ne treba da gleda kao na neko loše. Zidan, koji ga je u subotu uveče uvrstio u prvu postavu FK Real Madrid, slaže sa sa tim", zaključuje "As".

Učitaj još novosti