26. 09. 2020 - 19:30
UDOVAC SRPSKE ŠAMPIONKE OTVORIO DUŠU, EVO ŠTA SE DESILO TRI...
907
Shares
UDOVAC SRPSKE ŠAMPIONKE OTVORIO DUŠU, EVO ŠTA SE DESILO TRI MJESECA POSLIJE TRAGIČNE SMRTI: Otkrio sve vezano za bebu

UDOVAC SRPSKE ŠAMPIONKE OTVORIO DUŠU, EVO ŠTA SE DESILO TRI MJESECA POSLIJE TRAGIČNE SMRTI: Otkrio sve vezano za bebu

26. 09. 2020 - 19:30
0
Shares

Bobana Momčilović Veličković, šampionka Evrope u streljaštvu, preminula je uslijed komplikacija nakon porođaja, a njen udovac Miroslav Momčilović poslije tri mjeseca otvorio je dušu za domaće medije.


Suprug preminule olimpijke Miroslav Momčilović podneo je krivičnu prijavu državnom tužiocu za izvršenje krivičnog djela protiv doktora koji je vodio trudnoću Zorana Roškova, a uslijed kojeg je Bobana izgubila život.

2260637-whatsapp-image-20200624-at-19-53-47-ls

"Očekujemo još nalaze složene obdukcije Instituta za patologiju Medicinskog fakulteta, posle kojih će se nadležni tužilac opredijeliti da li će nastaviti istragu. I, kako mi je advokat nagovijestio, ovi rezultati bi mogli da stignu možda i do kraja mjeseca", kaže Miroslav Momčilović za "Novosti".

"Nama je sada najpotrebniji mir. Toliko nam je potreban da nemam snage da se interesujem ni šta su dosad uradili nadležni u državi koji su Bobaninu smrt istraživali", govori Miroslav Momčilović i dodaje:

"Sve je tako svježe i sve boli... pomislio sam da će vrijeme, malčice, da poliječi ovo što smo doživjeli. I, pristao sam da razgovaramo. A, sada vidim da sam još slab i da na to nisam spreman. Mislim da se mozak sam opire i slikama i uspomenama na koje me podstičete. Opire se svemu što smo Bobana i ja živjeli i proživjeli. Ona je bila dio mene, mog života. I ovu energiju koju imam želim da usmjerim u misiju, pazeći na našeg sina. Da ga podignem."

2277437-untitled-ff

Miroslav je istakao da je beba dobro, ali da u porodični dom koji je dijelio sa Bobanom i dalje ne može da ide...

"Naša beba lijepo napreduje. Mi smo kod moje majke. U Bobanin i moj stan gotovo ne ulazim. Ne mogu. Sve je još tako svježe. Možda za godinu... Ili, koju godinu još... Možda ću tada biti jači", ističe on.

Miroslav Momčilović podnio je krivičnu prijavu nadležnom tužiocu za izvršenje krivičnog djela uslijed kojeg je njegova supruga izgubila život. Kako bi se utvrdila istina o uzroku njene smrti.

"Da znate: ja Bobanu ne mogu da vratim... Ali želim da na ovaj način sprečim da se to što sam ja, što smo mi svi mi dožijveli, niko više ne doživi. Da više niko ne doživi takvu bol", zaključio je Miroslav.

Sport.ba/Kurir

Učitaj još novosti