25. 09. 2020 - 08:12
OVO JE POČETNI SASTAV BARSE, PJANIĆA NEMA NI NA MAPI: Otkriven...
907
Shares
OVO JE POČETNI SASTAV BARSE, PJANIĆA NEMA NI NA MAPI: Otkriven razlog, navijači razočarani

OVO JE POČETNI SASTAV BARSE, PJANIĆA NEMA NI NA MAPI: Otkriven razlog, navijači razočarani

25. 09. 2020 - 08:12
0
Shares

Novi trener Barcelone Ronald Koeman u prvoj utakmici nove sezone La lige namjerava dati potpunu slobodu Philippeu Coutinhu, Lionelu Messiju i Antoineu Griezmannu

Novi trener Barcelone Ronald Koeman u prvoj utakmici nove sezone La lige namjerava dati potpunu slobodu Philippeu Coutinhu, Lionelu Messiju i Antoineu Griezmannu. Sa druge strane, kako pišu španski mediji, bh. reprezentativac Miralem Pjanić gotovo sigurno neće biti u startnoj postavi Katalonaca.
 
Katalonci sezonu otvaraju utakmicom u nedjelju protiv Villarreala. Koeman je preuzeo klupu Katalonaca tek prije nešto više od mjesec, ali je doživio izuzetno naporan početak na Camp Nou.

Luis Suarez je otišao u Atletico Madrid, ali Messi je ostao unatoč pokušaju da aktivira klauzulu iz svog ugovora o puštanju na slobodu. Čak i odlaskom Urugvajca Barcelona ima impresivan niz napadačkih talenata. Očekuje se da će u nedjelju u samom napadu zaigrati Messi, Griezmann i Ansu Fati.

Coutinho bi mogao kompletirati ofanzivni dio ekipe zajedno s Frenkiejem de Jongom i Sergiom Busquetsom u sredini u formaciji 4-2-3-1.

Za Pjanića se kao razlog navodi činjenica da još nije potpuno fizički spreman za igranje utakmica od prve minute.

mesi1

Koeman nema dilema na bočnim pozicijama gdje će igrati Sergio Roberto i Jordi Alba. Pregovori o dovođenju Sergina Desta ili Maxa Aaronsa u Španiju navodno su u toku nakon što je Nelson Semedo otišao među Wolvese.

Gerard Pique i Clement Lenglet trebali bi se ponovo udružiti na štoperskim pozicijama ispred golmana Neta jer Marc-Andre ter Stegen ima povredu koljena.

Novi igrač Francisco Trincao vjerovatno će biti na klupi zajedno s Pedrijem nakon što je Barcelona navodno odbila ponudu za posudbu PSV-a iz Eindhovena za mladog veznjaka. Martin Braithwaite je povrijeđen, dok bi igranje Rafinha, Juniora Firpa ili Jean-Claira Tobida od prve minute bilo iznenađenje.

Evo kako bi to trebalo izgledati:

Učitaj još novosti