24. 09. 2020 - 22:43
VELIKA DRAMA ZAVRŠENA: APOEL na penale izbacio Zrinjski
907
Shares
VELIKA DRAMA ZAVRŠENA: APOEL na penale izbacio Zrinjski

VELIKA DRAMA ZAVRŠENA: APOEL na penale izbacio Zrinjski

24. 09. 2020 - 22:43
0
Shares

Fudbaleri APOEL-a prekinuli su evropski san Zrinjskog, te su ih nakon boljeg izvođenja penala savladali u trećem pretkolu Evropske lige.

Zrinjski je večeras na Kipru odigrao sjajan meč protiv APOEL-a u trećem pretkolu Evropske lige. Nakon 120 minuta igre bilo je 2:2, pa su penali odlučili o putniku u play-off. Nažalost, dalje prolazi APOEL. 

Već u 11. minuti poveli preko Josipa Ivančića da bi tri minute kasnije Atzili izjednačio rezultat.
Do potpunog preokreta domaći su stigli u 26. minuti susreta kada je Atzili ubacio iz kornera, a mrežu Brkića je pogodio Nuhiu za rezultat prvog dijela.

6adc570b6932db436375
U drugom dijelu, kada je možda izgledalo da će APOEL dokrajčiti goste iz Mostara, Zrinjski hrabro kreće naprijed, stvara šanse i dolazi do izjednačenja. Dvadesetak minuta prije kraja Bilbila se sjajno snalazi pred golom APOEL-a i pogađa za 2:2.

Desetak minuta prije kraja dobra šansa za Bilbiju, koji je mogao do kraja šokirati Kiprane, ali je ostalo 2:2, pa se igralo dodatnih pola sata u Nikoziji.

Tim Mladena Žižovića hrabro se postavio i u tih pola sata, naprosto nije izgledalo kao da je APOEL favorit, a na kraju izborili su raspucavanje penala.

U prvoj seriji pogodili su Jensen za APOEL i Filipović za Zrinjski, da bi u drugoj seriji vidjeli dva promašaja. Atzili je pogodio prečku, a Ibanezu je udarac odbranio golman APOEL-a. 

Potom je Sahar pogodio za APOEL, a Silva odbranio udarac Bilbije, da bi u četvrtoj seriji pogađali Al Tamari za APOEL i Govedarica za Zrinjski (3:2). 

Konačan pogodak za pobjedu APOEL-a postigao je De Vincento u petoj seriji za konačnu pobjedu i plasman dalje.

Učitaj još novosti