24. 09. 2020 - 21:57
'MI SMO DIVOVI'' Sarajevo u završnici izbacilo Budućnost i...
907
Shares
'MI SMO DIVOVI'' Sarajevo u završnici izbacilo Budućnost i zakazalo duel sa Celticom

'MI SMO DIVOVI'' Sarajevo u završnici izbacilo Budućnost i zakazalo duel sa Celticom

24. 09. 2020 - 21:57
0
Shares


Fudbaleri Sarajeva pobijedili su podgoričku Budućnost u trećem kolu kvalifikacija za Evropsku ligu rezultatom 2:1 i plasirali se u play off gdje ih očekuje duel sa škotskim Celticom. 

Šampion Bosne i Hercegovine je na praznom Bilinom Polju u Zenici nadigrao prvaka Crne Gore.

Prvo poluvrijeme
Sarajevo je povelo u četvrtoj minuti utakmice. Amar Rahmanović je dobio kvalitetnu loptu od Fanima, ubacio u sredinu za Tatara koji je bio nemilosrdan i doveo Bordo tim u vodstvo. U 21. minuti susreta Tatar je imao još jednu odličnu priliku, ali je njegov udarac odbranio golman gostiju da bi u 34. Budućnost prvi put zaprijetila i to izuzetno ozbiljno.

Kazna je stigla minut kasnije. Grk Moraitis je iskoristio loše postavljenu odbranu Sarajeva i zabio gol za 1:1.

Drugo poluvrijeme
Drugo poluvrijeme su bolje otvorili gosti. Na samom početku su imali dvije sjajne prilike. Posebno drugu u 55. minuti kaje Terzić pucao, bio je sam ispred Kovačevića - Pejovič je skinuo loptu sa gol linije.

Nakon toga do 67. minute igralo se uglavnom ispred gola Sarajeva. Fanimo je imao jednu polupriliku koju nije iskoristio, a onda je stiglo vodstvo našeg šampiona.

U jeku napada gostujućeg sastava, Sarajevo je povelo. Tatar je uposlio Pidru koji je odlično centrirao, a Fanimo fantastičnim volej udarcem matirao Dragojevića za vodstvo Sarajeva. Ostalo je Sarajevo sa igračem manje budući da je u 75. minuti susreta drugi žuti odnosno crveni karton dobio Amar Rahmanović i tako ostavio svoje saigrače na cjedilu. 

Duel sa Škotima je na ovom istom stadionu - 1. oktobra.

Može li Sarajevo ispisati historiju? Ako budu igrali kao večeras nisu bez šansi. 

 

Učitaj još novosti