24. 09. 2020 - 13:48
MOĆNI SUAREZ U SUZAMA, EVO ŠTA SU MU URADILI U BARSELONI:...
907
Shares
MOĆNI SUAREZ U SUZAMA, EVO ŠTA SU MU URADILI U BARSELONI: Spomenuo i Mesija, EVO ŠTA SE ZAPRAVO DESILO

MOĆNI SUAREZ U SUZAMA, EVO ŠTA SU MU URADILI U BARSELONI: Spomenuo i Mesija, EVO ŠTA SE ZAPRAVO DESILO

24. 09. 2020 - 13:48
0
Shares

Pustio je suzu i spustio glavu

Luis Suarez (34) postao je novi igrač Atletico Madrida. U neobičnom transferu Urugvajac dolazi kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Barcelonom, ali će Atletico svejedno Barci platiti oko šest miliona eura kroz razne bonuse.

Suarez je potpisao ugovor na dvije godine uz plaću od devet miliona eura po sezoni.

Barcelona mu je priredila oproštaj uz presicu s novinarima gdje se skroz slomio.

“Bilo je ludo zadnjih mjesec dana. Stvari su procurile, neke su bile izmišljene… To vas naljuti i postanete ogorčeni, ali morate se truditi kloniti svega. Moram uživati u ovoj fazi, biti zahvalan Barceloni za sve proživljene trenutke. Sanjao sam da ću igrati za Barcelonu. Mislio sam da je to moguće bilo samo na PlayStationu, ali uspio sam ostvariti svoj san. Barcelona je moj dom.”

Zaplakao je na dijelu kada je opisivao kako mu je bilo igrati u Barceloni. Pustio je suzu i spustio glavu.

“Ovo su teški trenuci za mene. Završava faza na koju sam vrlo ponosan. Ovdje sam napravio nekoliko velikih prijateljstava i to me čini sretnim. Dolazak ovdje bio je ostvarenje sna. Nisam zamišljao da ću dostići ove brojke, ovdje morate uvijek biti najbolji što možete. Ponosan sam i zadovoljan na svojih šest godina, što me moja djeca vide da igram uz nevjerojatne igrače, podižem trofeje… Zauvijek će mi to ostati u sjećanju. Veliko hvala navijačima što me podržavaju, nikad neću to zaboraviti.”

Zahvalio je klubu na velikoj podršci kada ga je nogometni svijet osudio.

“Nisam se spremio za današnji govor. Moram se zahvaliti samo klubu jer su me kupili nakon incidenta na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Suarez aludirajući na ugriz Giorgija Chiellinija na meču Mundijala 2014. u Brazilu.

“Nisam mislio da ću se ovako oprostiti od Barcelone. Uistinu nisam. Znao sam da će nekada ovaj trenutak doći, ali nisam bio spreman na to. Ovdje sam proživio trenutke koje nikada neću zaboraviti”, rekao je pa dodao:

“Iako sam znao da me trener ne želi, trenirao sam s ekipom jer mi je bilo teško oprostiti se. Još uvijek mislim da mogu odigrati na vrhunskoj razini. Zato sam izabrao Atlético, jer mislim da ću odraditi dobar posao u La Ligi.”

Govorio je i o Lionelu Messiju s kojim je postao veliki prijatelj.

“Svako zna kakvo mi prijateljstvo imamo. Kada sam došao u Barcu, svi su govorili da moram biti oprezan s njim, ali on je divna osoba. Nedostajat će mi.”

Barcelonin kontroverzni predsjednik Josep Maria Bartomeu odradio je uvod u oproštaj. Njega se smatra glavnim krivcem za velike drame u klubu zbog kojih je i Lionel Messi bio nadomak odlaska.

“Donio nam je puno u ovim godinama. On nam je bio neizmjerno važan igrač i svojim golovima nam je puno pomogao. Želimo mu ovim putem zahvaliti. Po završetku pandemije ćemo odraditi oproštajnu utakmicu za Luisa. Ovo je vrlo težak oproštaj, Suarez će u Barceloni uvijek imati dom.”

Talijanski mediji jučer su snimili Suareza kako napušta trening kamp Barcelone, a dok je odlazio nije mogao sakriti suze. Suarez u Atletico dolazi razočaran postupkom kluba kojem je dao šest godina života i skoro 200 golova.

Dolaskom Ronalda Koemana izgubio je mjesto u momčadi i praktično je bio otjeran iz kluba. Danima se pisalo kako je Suarez na korak do Juventusa, ali zapelo je s njegovim talijanskim ugovorom i transfer je propao, a to je iskoristio Diego Simeone koji je odmah reagirao i Urugvajcu je poslao ugovor koji je ovaj prihvatio.

 

Učitaj još novosti