24. 09. 2020 - 08:15
IBRAHIMOVIĆ OPTUŽEN ZA VELIKO NASILJE: Prijavit će ga...
907
Shares
IBRAHIMOVIĆ OPTUŽEN ZA VELIKO NASILJE: Prijavit će ga policiji, SVE PROCURILO U JAVNOST

IBRAHIMOVIĆ OPTUŽEN ZA VELIKO NASILJE: Prijavit će ga policiji, SVE PROCURILO U JAVNOST

24. 09. 2020 - 08:15
0
Shares

Švedski novinar Olof Lundh napisao je knjigu “Reprezentacija prema Lundhu” (Landslaget enligt Lundh) u kojoj je iznio neke vrlo ozbiljne optužbe na račun legendarnog napadača Zlatana Ibrahimovića.
 
Lundh je napisao da je Ibrahimović imao poseban status u reprezentaciji i da su ga se gotovo svi bojali, a da je to dopuštao tadašnji selektor Erik Hamren. U knjizi su opisani sukobi Ibre sa saigračima iz reprezentacije, među kojima je bio i legendarni Fredrik Ljungberg.

“Bilo je to veliko nasilje. Radilo se o groznim stvarima koje bi trebali prijaviti policiji. Kada je to okupljanje deset dana zaredom svaki mjesec – nije li to maltretiranje? Takve stvari se prijavljuju policiji”, rekao je Lundhu neimenovani čelnik Nogometnog saveza Švedske.

Te tvrdnje je za Expressen prokomentirao Oscar Lewicki, još jedan igrač kojeg je Ibrahimović navodno napao, no on tvrdi da je tu riječ o prejerivanju.

“On uvijek želi pobijediti i izvući maksimum iz sebe i saigrača, ali nikada mi se nije činilo da maltetira ostale”, poručio je Lewicki.

Ukoliko se ove optužbe dokažu nema sumnje da će se Ibrahimović naći na žestokom udaru švedskih medija i javnosti koja je posebno osjetljiva na ovakve stvari.

 

Učitaj još novosti