22. 09. 2020 - 23:52
"NE MOGU STALNO DA MISLIM O NOVAKU!" Novinari isprovocirali...
907
Shares

"NE MOGU STALNO DA MISLIM O NOVAKU!" Novinari isprovocirali nervoznog Nadala pitanjem o Srbinu, a on EKSPLODIRAO zbog poređenja!

22. 09. 2020 - 23:52
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal učešće na mastersu u Rimu završio je mnogo ranije nego što je bilo ko to očekivao, budući da ga je Dijego Švarcman, koji je na kraju stigao do vicešampionske titule, zaustavio u četvrtfinalu.

Poslije prvog turnira nakon pandemije korona virusa na kom je učestvovao, Španac je otvoreno pričao o mastersu u "vječnom gradu" i njegovim partijama na istom

Kao i uvijek, neizostavni dio obraćanja "Bika sa Majorke" medijima, bilo je i poređenje sa najvećim konkurentima, Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

- Kada me pitate o rekordu Rodžera Federera, uvijek kažem isto. Cijelu karijeru sam pravio na svoj način i nastaviću to da radim. Nisam opsjednut sa tih 20 grend slemova. Ne mogu uvijek da razmišljam o Rodžeru ili Novaku Đokoviću i našoj trci. Znam da novinari tome posvećuju veliku pažnju, rekao je Nadal.

Španski teniser je istakao da mu je u ovom momentu najvažnije da uživa u tenisu.

- Volio bih da završim karijeru sa 25 grend slemova, ali to se vjerovatno neće dogoditi. Boriću se, stvaraću šanse. Vidjećemo kad završim karijeru. Želim da i dalje uživam u tenisu, to je sve. Ako igram na visokom nivou, pretendent sam.

Zatim se osvrnuo i na poraz u četvrtfinalu mastersa u Rimu.

- Ovo je posebna i nepredvidljiva godina. U Rimu sam neke stvari radio dobro, neke loše. To je to. Borio sam se do kraja. Ali, kada izgubite toliko servis gemova ne možete da očekujete da ćete dobiti meč. Nešto moram da popravim. Znam kako to da uradim. Nastaviću da radim i da treniram sa pravim stavom i pokušaću da se spremim, zaključio je Nadal.

Inače, Špannski teniser će na Rolan Garosu pokušati da stigne do 13. trofeja u Parizu, a ukupno 20. grend slema u karijeri.

Učitaj još novosti