22. 09. 2020 - 19:40
USLIJEDIO ŠOK NA TENISKOM TERENU: Luđi teniski meč nismo mogli...
907
Shares
USLIJEDIO ŠOK NA TENISKOM TERENU: Luđi teniski meč nismo mogli ni da sanjamo

USLIJEDIO ŠOK NA TENISKOM TERENU: Luđi teniski meč nismo mogli ni da sanjamo

22. 09. 2020 - 19:40
0
Shares

Ko bi mogao i da sluti da će prvo kolo kvalifikacija za Rolan Garos u ženskoj konkurenciji donijeti ovakvu dramu.

Austrijanka Barbara Has je vjerovatno pomislila "kako mi je samo Daria Singur legla na smeč danas", a onda se sve promijenilo. Kako?


Austrijanka je imala 6:0, 5:0 i 40:30, dakle, imala je meč loptu i još mali milion prilika da meč "zatvori" u slučaju da je ne iskoristi. Napravila je duplu servis grešku, a u tom momentu je Ukrajinka imala samo jedan jedini viner i čak 30 neiznuđenih grešaka! Kako ste već pročitali početak teksta, rezultat znate - to nije uspjela! Barem ne u tom setu!


Naime, Singur je osvojila sedam vezanih gemova (do tad nije osvojila niti jedan!) i uspjela da osvoji prvi set sa 7:5 poslije 46 minuta igre u ovom setu.

Posljednji treći set donio je još veću borbu, a na kraju je slavila austrijska igračica! Dobila je taj set sa 7:5 i to nakon što je i sama propustila tri brejk lopte! Činilo se da će Snigurova, trenutno 200. igračica planete, uspjeti da priredi senzaciju, ali je Hasova odmah napravila još jedan brejk i posao privela kraju! Gledali smo 129 minuta teniskom rolerkostera, a ako se po jutru dan postaje - biće ovo jedan od najluđih Rolan Garos turnira svih vremena!

 

Učitaj još novosti