22. 09. 2020 - 16:44
Kako je propao transfer Džeke u Juventus?
907
Shares
Kako je propao transfer Džeke u Juventus?

Kako je propao transfer Džeke u Juventus?

22. 09. 2020 - 16:44
0
Shares

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko, ipak, neće pojačati redove Juventusa. Rezultat je to dvosedmičnih pregovora na relaciji Roma - Napoli - Arkadiusz Milik.

Iako je Džeko dogvorio sve uslove sa Juventusom i iako su Juventus i Roma postigli dogovor oko transfera našeg reprezentativca, sve je propalo i to ne sinoć, nego u subotu.

Bar tako pišu italijanski mediji, a razlog nije kako se ranije pisalo, nemogućnost dogovora poljskog napadača i Napolija, nego novi Romin zahtjev upućen prema Napoliju.

screenshot-27

Naime, kako piše La Repubblica, nakon što je Milik obavio liječničke preglede u Švicarskoj, Roma je od Napolija zahtjevala garancijsku klauzulu prema kojoj bi imali pravo na povrat novca od obeštećenja ukoliko bi Milik imao problema sa koljenom kojeg je dva puta operisao.

Ovakav zahtjev razbjesnio je karizmatičnog vlasnika Napolija, Aurelija De Laurentiisa, koji je već tada, odnosno u subotu, obavijestio Romu da odustaje od posla.

Juventus, kao veliki klub, nije želio više čekati i okrenuo se novim riješenjima, a sinoć je u Torino doputovao španski napadač Alvaro Marota, koji će nakon što prođe liječničke preglede potpisati ugovor sa Starom damom.

Tako je prema italijanskim medijima propao transfer i Roma se našla u velikim problemima jer želili su se osloboditi Džekinog, za ovaj klub, velikog ugovora, a italijanski mediji pišu da je i Džeko razočaran i bijesan zbog nezavršenog posla što za rimski klub predstavlja još jedan dodatni problem.

A, poljski napadač, vjerovatno će na kraju napustiti Napoli. Kao njegova moguća nova destinacija spominje se Valencija, koja je i ranije pokazivala interes za Milikom.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti