22. 09. 2020 - 15:54
Džeko je razočaran, Romi ovo uopšte nije trebalo
907
Shares
Džeko je razočaran, Romi ovo uopšte nije trebalo

Džeko je razočaran, Romi ovo uopšte nije trebalo

22. 09. 2020 - 15:54
0
Shares

Bh. reprezentativac Edin Džeko će najvjerovatnije ostati u Romi i naredne sezone jer je sada izgledno da od njegovog transfera u Juventus nema ništa.

Džeko je još prije dvije sedmice sve dogovorio sa Starom damom i bio je spreman da ide, ali je transfer kočila Roma koja nije htjela pustiti Dijamanta dok ne pronađu zamjenu za njega.

Roma je željela dovesti Arkadiusza Milika iz Napolija, ali pregovori nisu išli baš najbolje. Iako se prije nekoliko dana činilo da je sve gotovo i da Džeko zaista ide u Juventus, sinoć je došlo do veliko preokreta.

screenshot-24

Očito je da u Juventusu više nemaju strpljenja s Romom i odlučili su se na rezervnu opciju. Stara dama je umjesto Džeke izabrala Alvara Moratu koji je već sinoć doputovao u Torino na ljekarske preglede, te bi danas trebao biti ozvaničen njegov dolazak.

Morata će u Juventus doći iz Atletico Madrida na jednogodišnju posudbu, a Stara dama će imati šansu da otkupi njegov ugovor. Ovo je zaista veliko razočarenje za Džeku koji je već mislima bio u Juventusu.

Corriere dello Sport jutros piše da je Roma napravila grešku što nije pustila Džeku jer će biti na gubitku. Oni pišu da će Džeko sigurno biti ljut što je sve propalo na taj način jer je već spakovao kofere i bio spreman da ide u Torino na ljekarske preglede i potpis ugovora.

Pitanje je koliko će sve ovo utjecati na igru Džeke i njegovo ponašanje i zbog toga Corriere dello Sport navodi da je Roma napravila grešku što ga nije pustila jer ukoliko bh. napadač bude ljut zbog svih dešavanja na terenu im sigurno neće biti od koristi.

Roma za vikend na Olimpicu dočekuje upravo Juventus i bit će zanimljivo vidjeti da li će Dijamant uopšte biti u konkurenciji za ovu utakmicu.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti