22. 09. 2020 - 11:58
Klopp je u stalnom kontaktu s Mbappeom
907
Shares
Klopp je u stalnom kontaktu s Mbappeom

Klopp je u stalnom kontaktu s Mbappeom

22. 09. 2020 - 11:58
0
Shares

Kylian Mbappe sigurno sljedećeg ljeta odlazi iz PSG-a s kojim ugovor ima do 2022. godine.

Najbolji mladi napadač na svijetu ogromna je želja Zinedinea Zidanea i Florentina Pereza koji bi ga, da nije bilo krize s koronavirusom, doveo već ovog ljeta. 

Real održava odlične odnose s PSG-om kako ne bi bilo prepreka za Mbappeov transfer i on bi se trebao dogoditi sljedeće godine, kad bi s Mbappeom trebali doći i Eduardo Camavinga iz Rennesa te Paul Pogba.

screenshot-12

No, stvari se počinju komplicirati, piše L'Equipe. Iako je Jürgen Klopp nekoliko puta rekao da si Liverpool ne može priuštiti tako skupog igrača, Liverpool je itekako zainteresiran za Mbappea.

Klopp u kontaktu s Mbappeom već četiri godine

"Real je Mbappeova želja još od 2017. godine, kad je odlazio iz Monaca u PSG, ali nije želio preskočiti tu stepenicu u njegovoj karijeri. Da nije bilo koronavirusa, on bi već bio u Madridu. No, sad je situacija drukčija. Mbappe je uvijek želio ići u Real, ali je u međuvremenu Jürgen Klopp od Liverpoola napravio jednu od najboljih momčadi na svijetu. Mbappe voli Premiership, ali nije se dosad vidio ni u jednoj momčadi. Liverpool mu se jako sviđa i mladi Francuz ozbiljno razmišlja o tome da preseli u Premiership", piše L'Equipe u današnjem izdanju.

Taj list tvrdi da je Jürgen Klopp osobno nazvao Kyliana Mbappea još 2016. godine i razgovarao s njim i njegovom obitelji o dolasku u Liverpool. Te sezone Mbappe je eksplodirao i odveo Monaco do polufinala Lige prvaka, a Liverpool je u ljeto 2017. napravio korak više. 

"Liverpool je danas dominantna sila u Europi, a kontakti između Kloppa i Mbappeovih roditelja i menadžera nikad nisu prestali", piše L'Equipe.

Francuza, naravno, žele i brojni drugi europski klubovi, ali transfer bilo gdje drugdje osim u ova dva kluba je praktički nemoguć. Odlaskom u Barcelonu Mbappe bi si zatvorio vrata Real Madrida u kojem je uvijek želio igrati, Bayern ne namjerava platiti toliku odštetu, a Juventus Mbappeu ipak nije toliko atraktivan.

Ono što je sigurno, tvrdi L'Equipe, je da Mbappe neće potpisati novi ugovor koji mu istječe u ljeto 2022. godine.

Francuski reprezentativac želi otići iz PSG-a, a ostanak je malo vjerojatan i jer iz kluba odlazi Luis Ferrer, čovjek koji je Mbappea doveo u Pariz i koji uživa golemo povjerenje igrača i njegovih ljudi.

Liverpool se u vrijeme krize s koronavirusom pokazao kao racionalan i štedljiv klub koji dosad nikoga nije platio više od 82 milijuna eura. No, Mbappe je igrač kojeg Klopp, unatoč izjavama da mu je nedostupan, ne želi izgubiti i napravit će sve kako bi ga doveo sljedećeg ljeta.

"Real je siguran da mu je Zinedine Zidane najveći adut u dovođenju Mbappea. U Madridu računaju da će ga dobiti za dvostruko manje nego što sad PSG traži, ali situacija s Liverpoolom komplicira taj posao. Sljedećeg ljeta sve je moguće", zaključuje L'Equipe.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti