19. 09. 2020 - 22:20
Everton deklasirao WBA, viđeno čak sedam golova i dva crvena...
907
Shares
Everton deklasirao WBA, viđeno čak sedam golova i dva crvena kartona

Everton deklasirao WBA, viđeno čak sedam golova i dva crvena kartona

19. 09. 2020 - 22:20
0
Shares

U okviru 2. kola engleskog Premiershipa, Everton je na Goodison Parku deklasirao WBA, a konačan rezultat glasio je 5:2.

Pomenuti susret obilježila su dva crvena kartona kod gostujućeg sastava, kada su pred sami kraj prvog poluvremena pocrvenili Gibbs zbog naguravanja i Slaven Bilić, koji je odgurnuo sudiju, ali i fantastičan pogodak Jamesa Rodrigueza, kojem je to ujedno bio i prvijenac u dresu Karamela.

screenshot-15

Gosti su prvi došli u vodstvo preko Diangana u desetoj minuti, a onda su domaći do kraja prvog poluvremena stigli do prokreta preko Calverta Lewina i Rodrigueza.

WBA je otvorio drugo poluvrijeme na fantastičan način, a izjednačenje je svojoj ekipi donio Pereira pogotkom u 47. minuti. Everton je preko Keana u 57. minuti došao do vodstva.

Calvert Lewin je odigrao sjajnu utakmicu, a osim jednog gola u prvom poluvremenu, u drugom je postigao još dva i kompletirao hattrick. Prvo je pogodio mrežu golmana WBA nakon asistencije Richarlisona u 62. minuti, a samo četiri minuta kasnije postavio je konačan rezultat na pomenutom susretu.

Everton je ovom pobjedom preuzeo lidersku poziciju te nakon dva odigrana kola ima šest osvojenih bodova, uz gol razliku 6:2, a u narednom kolu će igrati protiv Crystal Palacea. S druge strane, WBA Albion je upisao drugi poraz, a priliku za osvajanje prvih bodova u novoj sezoni će imati u narednom kolu kada budu igrali protiv Chelseaja.

Everton - WBA (5:2); Calvert-Lewin (31, 62, 66), Rodriguez (45), M. Keane (54) - Diangana (10), Pereira (47).

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti