19. 09. 2020 - 12:39
KONAČNO LIJEPE VIJESTI: Schumi je budan i diše, A SAD JE USPIO...
907
Shares
KONAČNO LIJEPE VIJESTI: Schumi je budan i diše, A SAD JE USPIO I OVO

KONAČNO LIJEPE VIJESTI: Schumi je budan i diše, A SAD JE USPIO I OVO

19. 09. 2020 - 12:39
0
Shares

Svijet je konačno po prvi put doznao što se ustvari događa s najslavnijim vozačem Formule 1 nakon što je 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju u Marbelli

Michael Schumacher (51) je budan, diše, srce mu ima lijep ritam. Vjerojatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je renomirani neurolog Erich Riederer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, čije riječi prenosi talijanska Gazzetta dello Sport.

Pet godina od nesreće Michaela Schumachera je 29.12.

Svijet je tako konačno po prvi put doznao što se ustvari događa s najslavnijim vozačem Formule 1 u povijesti nakon što je 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju u Marbelli. Od tada pa sve do danas, Schumijevo liječenje obavijeno je velom tajne, no riječi neurologa Riederera daju nadu u Schumijev oporavak.

Ipak, tvrdi da bi ovakvo stanje nažalost moglo biti i konačno.

– Mislim da je ovo najviše što će on moći. Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara.

Podsjetimo, tog 29. prosinca 2013. godine, Michael Schumacher bio je na skijanju u francuskim Alpama. Legendarni vozač Formule 1 pao je izvan obilježene staze. Vijest da se Schumacher ozlijedio na skijanju prostrujila je internetom, prve informacije bile su da se radi o lakšoj ozljedi, ali to je, nažalost, bila pogrešna informacija.

Michael je u francuskim Alpama, gdje u vlasništvu ima kolibu u planinama, bio na odmoru, a čim se pročula vijest da je u teškom stanju, odmah je u bolnicu u Grenobleu dojurio jedan od najboljih francuskih neurokirurga, Gerard Saillant, dobar Schumijev prijatelj koji ga je operirao i 1999. godine nakon nesreće na utrci u Silverstoneu.

Obzirom na težinu Michaelove ozljede, stručnjaci su rekli kako bi Nijemac gotovo sigurno umro na mjestu da nije nosio kacigu. Ona mu je spasila život.

U karijeri je Schumacher imao nekoliko velikih nesreća u Formuli 1.

Učitaj još novosti