19. 09. 2020 - 07:46
LEWANDOWSKI IDE U ZATVOR: Umjesto Zlatne lopte bori se sa...
907
Shares
LEWANDOWSKI IDE U ZATVOR: Umjesto Zlatne lopte bori se sa TEŠKIM OPTUŽBAMA

LEWANDOWSKI IDE U ZATVOR: Umjesto Zlatne lopte bori se sa TEŠKIM OPTUŽBAMA

19. 09. 2020 - 07:46
0
Shares

Bivši menadžer Roberta Lewandowskog iznio je teške optužbe na račun nekadašnjeg klijenta.

Bivši menadžer poljskog napadača i zvijezde Bayern Munchena Roberta Lewandowskog je optužio svog nekadašnjeg klijenta za pranje novca i milionsku utaju poreza.
 
Ima poljski napadač i svoju tvrtku “RL Management” preko koje je, kako tvrdi dotični, Lewandowski oprao nekoliko miliona eura. Kaže i kako sve može dokazati, a njemački mediji idu još korak dalje. Spiegel tvrdi da je Lewa izbjegao i plaćanje poreza u Njemačkoj, i to u višemilionskom iznosu.

Problemi nogometaša s porezima u svijetu nisu nikakva novost, ali treba vidjeti kako će inače vrlo rigorozne i oštre njemačke vlasti reagirati ako se pokaže da jedan od najboljih nogometaša svijeta nije plaćao porez.
 
Nadalje, Kucharsky optužuje Lewandowskog da je iz svoje gore spomenute agencije izvukao nekoliko miliona eura, te da su on i njegova supruga Anna na račun firme putovali po svijetu. Kucharsky od Lewandowskog traži devet miliona eura kompenzacije za njihovu saradnju, a ovaj tvrdi da ga bivši menadžer maltretira i uznemirava.

Njemačke su vlasti najavile istragu, tek je za vidjeti što će se dalje događati. Naravno, za neplaćanje poreza i pronevjere moguća je i zatvorska kazna…

Učitaj još novosti