18. 09. 2020 - 09:28
Dobili smo najluđi meč godine: 12 golova, dva crvena i...
907
Shares
Dobili smo najluđi meč godine: 12 golova, dva crvena i penal-drama za kraj

Dobili smo najluđi meč godine: 12 golova, dva crvena i penal-drama za kraj

18. 09. 2020 - 09:28
0
Shares

Srbijanski TSC iz Bačke Topole je nakon fantastične borbe i odlične utakmice eliminisan iz Lige Europe od strane Steaue iz Bukurešta.

Teško da se u par rečenica može opisati jedinstveni fudbalski “rolerkoster” koji smo vidjeli. Za neutralne ljubitelje fudbala ovo je bila verovatno najbolja utakmica ovog četvrtka u drugom po jačini UEFA takmičenju u kojoj je rumunski velikan FCSB savladao TSC posle produžetaka i penala – 4:5 (6:6, 4:4, 2:1).

Blickrig ekipe Zoltana Saboa na samom početku donio je dva brza gola i za samo tri minuta rumunski velikan se našao na podu. Sjajan centaršut Zeca za Milićevića u 11. minutu, zatim i idealna lopta Lukića za Duronjića u 14. za velikih 2:0 i nagovještaj ipak velikog iznenađenja uzimajući u obzir snagu rumunskog tima.

Ali, onda se u 25. minuti desila greška defanzivca Antonića koji je dao loptu u noge rivalu, a posle centaršuta Krecua sa desne strane kapiten gostiju Koman je smanjio rezultat na 2:1.

To je bio znak za goste da mogu do preokreta na ovom meču, a poptuni raspad ekipe TSC-a i evidentno neiskustvo za evropski fudbal ispoljili su se u 44. minutu kada je isključen lijevi bek Dejan Ponjević.

Iako je opomenut nekoliko minuta ranije do strane holandskog sudije Higlera jer je imao žuti karton, fudbaler domaćeg tima je neoprezno oborio prvotimca gostiju Morotana pa ga je arbitar odmah poslao u svlačionicu.

Osokoljeni tim podatkom gosti su u nastavku krenuli ofanzivno, a već u 50. minutu stigli su do izjednačenja pogotkom Denisa Mana. Međutim, dok su još slavili taj pogodak, TSC je na drugoj strani izveo dobar napad i preko defanzivca Antonića stigao do novog vodstva.

Štoper srpskog tima je odlično ispratio akciju i poslije greške golmana gostiju na drugoj stativi smjestio loptu u mrežu za 3:2.

Izgledao je taj detalj kao tračak nade da igrači Zoltana Saboa imaju snage da se bore sa desetoricom, ali je u 62. minutu uslijedio novi kiks. Neoprezan start Balaža nad Komanom, bio je dovoljan da glavni arbitar iz Holandije pokaže na 11 metara.

Precizan je bio Denis Man u 63. minutu za 3:3. U preostalih pola sata gosti su imali više od igre, ali sve do 93. minuta nisu došli do pozicije da postignu gol.

Uspjeli su to u nadoknadi, kada je Bojan Balaž postigao autogol za 3:4. Mnogima se učinilo da je to kraj, ali kada je TSC u pitanju to nije slučaj. Odmah su domaćini krenuli sa centra, kao u NFL-u izveli “Heil Marry” akciju, a kapiten Tomanović maestralno poslije prijema na grudi iz okreta postavio 4:4 i odveo meč u produžetke.

U produžetcima se nastavio “haos”, u 103 minuti Siladji dobija crveni karton te TSC ostaje sa dva igrača manje. Da bi u 105. minuti za vodstvo gostiju pogodio Man, već u slijedećem napadu TSC dolazi do novog poravnanja golom Tumbaševića.

Samo tri minuta kasnije Rumuni ponovo stižu do prednosti preko Morutana, da bi u 117. minutu Tomanović postavio konačnih 6:6 i odveo meč u penal-dramu.

Penal serija je završenarezultatom 4-5 u korist Rumuna, a tragičar kod domaćih je bio Banjac koji je promašio jedanaesterac u trećoj seriji.

Učitaj još novosti