18. 09. 2020 - 07:45
UFC spektakl u subotu: Mrski rivali konačno u kavezu, a tu je...
907
Shares
UFC spektakl u subotu: Mrski rivali konačno u kavezu, a tu je i senzacija Čimaev

UFC spektakl u subotu: Mrski rivali konačno u kavezu, a tu je i senzacija Čimaev

18. 09. 2020 - 07:45
0
Shares

Fight Night 178 odnosno UFC Vegas 11, koji će se nadolazećeg vikenda održati u noći sa subote na nedjelju od 2 sata ujutro, predvodi borba Colbyja Covingtona i Tyrona Woodleya u velter kategoriji

Fight Night 178 odnosno UFC Vegas 11, koji će se nadolazećeg vikenda održati u noći sa subote na nedjelju od 2 sata ujutro, predvodi borba Colbyja Covingtona i Tyrona Woodleya u velter kategoriji.
 
Riječ je o okršaju dvojice boraca koji se doslovno mrze i jedva čekaju da se kavez zatvori kako bi jedan drugog pokušali pretući. Dvije godine se pokušavaju naći u oktogonu, ali je UFC svaki put imao drugačiju ideju kome dati koga.

Woodley je bivši prvak koji je izgubio titulu od aktuelnog prvaka Kamaru Usmana, koji je pak Covingtonu slomio čeljust u borbi za titulu prvaka. Woodley je nakon tog poraza upisao još jedan od Gilberta Burnsa u maju ove godine, nakon kojeg su mnogi pomislili da je gotov.

No, navodno je ponovno pronašao motivaciju i ima veliku želju dokazati da je i dalje jedan od najboljih velteraša svijeta, baš kao i Covington koji ne priznaje da je slabiji od Usmana i pobjedom protiv Woodleyja želi izboriti novu priliku da napadne pojas.

Sunaslovna borba garantira pravi šou jer će u njoj nastupiti Donald Cerrone i Niko Price. Potonji je borac koji uvijek teži atraktivnom završetku borbi, a Cerrone je legenda koja je ujedno i UFC-ov rekorder po broju pobjeda, najviše pobjeda prekidom i najviše osvojenih bonusa.
 
Na popisu borbi je i sjajan okršaj Kamzata Čimaeva i Geralda Meerscharta. Čimaev je oduševio MMA javnost s dvije pobjede unutar 10 dana na Fight Islandu, a ova pobjeda mu garantira okršaj protiv legendarnog Demiana Maije.

Čimaev je nova MMA senzacija koja je uvjerena da će poput buldožera proć kroz kompletnu srednju kategoriju, uključujući prvaka Israela Adesanyu koji idući vikend brani naslov prvaka protiv Paula Coste.

Na popisu sudionika nalazi se i ugašeni “hype” Johnny Walker, koji će se nakon tri ekspresne pobjede na startu UFC karijere, ali potom i dva neočekivano bolba poraza, pokušati vratiti na pobjedničke staze u meču protiv Ryana Spanna, čovjeka koji je u četiri borbe upisao isto toliko pobjeda u UFC-u.

Osim spomenutih boraca i borbi vidjet ćemo još okršaje Mackenzie Dern i Rande Markos, te Kevina Hollanda i Darrena Stewarta.

UFC Fight Night, Woodley vs Covington:

Colby Covington – Tyron Woodley (velter)

Donald Cerrone – Niko Price (velter)

Kamzat Čimaev – Gerald Meerschaert (srednja)

Johnny Walker – Ryan Spann (poluteška)

Mackenzie Dern – Randa Markos (slamka)

Kevin Holland – Darren Stewart (srednja)

Učitaj još novosti