17. 09. 2020 - 11:21
REAL PRODAO BALEA OVOM KLUBU ZA VISOKU CIFRU: "Kraljevi" nisu...
907
Shares
REAL PRODAO BALEA OVOM KLUBU ZA VISOKU CIFRU:

REAL PRODAO BALEA OVOM KLUBU ZA VISOKU CIFRU: "Kraljevi" nisu mogli bolje proći!

17. 09. 2020 - 11:21
0
Shares

Real Madrid se naopokon riješio Garetha Balea, a čini se da je ovo najbolja solucija za sve strane.

Gareth Bale nakon sedam godina u Real Madridu napušta klub, posao je gotov, a Florentino Perez bi najkasnije sutra i zvanično trebao potvrditi transfer.
 
Real Madrid i Velšanin su postigli dogovor sa Tottenhamom te će zvijezda Reala karijeru nastaviti u Premier ligi.

Bale će provesti godinu dana na pozajmici, Tottenham će plaćati njegova kompletna primanja, oko 15 miliona eura, jasno, biće daleko najplaćeniji igrač “Pijetlova”.

Ostalo je da se riješi par detalja, nema nikakvih kusura u igračima niti će bilo ko od fudbalera Tottenhama u budućnosti biti prodat (pominjan je Dele Ali), ovo je samo pozajmica do ljeta, kada će Bale imati još godinu ugovora sa Realom, vidjećemo da li će tada Tottenham otkupiti Velšanina za simboličmu sumu ili ga možda, ako ne zadovolji, vratiti u Madrid.

Mourinho je ubijedio Levija da je Bale itekako potreban timu, nakon poraza od Evertona, te da sa njim garantuje dobru sezonu, odnosno borbu za top četiri.

Svojevremeno, tačnije 2013. Levi je Balea prodao Perezu za 110 miliona eura, Velšanin je sa Realom osvojio četiri Lige prvaka, ali posljednjih par sezona je praktično van tima.

Bale je za Tottenham dao 56 golova i imao 58 asistencija u 203 meča, a pred odlazak je bio najbolji fudbaler PL, najbolji mladi igrač lige, dobio je i priznanje od kolega fudbalera, kada je takođe proglašen za najboljeg igrača.

Učitaj još novosti