16. 09. 2020 - 19:52
POTEZ GODINE! KO JOŠ MOŽE OVO? Jokić i Denver su napravio...
907
Shares
POTEZ GODINE! KO JOŠ MOŽE OVO? Jokić i Denver su napravio ISTINSKO ČUDO, ali pošteno ovo je POTEZ dana

POTEZ GODINE! KO JOŠ MOŽE OVO? Jokić i Denver su napravio ISTINSKO ČUDO, ali pošteno ovo je POTEZ dana

16. 09. 2020 - 19:52
0
Shares

U sijenci noćašnjeg podviga Denvera, koji je uspio da preokrene protiv Klipersa, ostala je prva utakmica finala Istočne konferencije, gdje je Majami nakon produžetka savladao Boston i poveo 1:0, ali i potez koji je na ovom meču viđen.

Junak utakmica bio je krilni centar Bam Adebajo, ali ne zbog nekog atraktivnog zakucavanje ili trojka sa suprotne strane terena, već blokade, o kojoj će se pričati još dugo.

U posljednjim momentima produžetka, pri rezultatu 116:114, Džejson Tejtum je zaobišao Džimija Batlera i ustremio se svom snagom ka košu. Bek Seltiksa je krenuo na monstruozno zakucavanje pet sekundi prije kraja i kada su svi loptu vidjeli u obruču, ljubitelji košarkaške širom svijeta postali su svjedoci jedne od najljepših blokada ikada.

kosarka
Adebajo je video šta namjerava Tejtum i sa druge strane reketa prišao je da pomogne saigračima i lijevom rukom zaustavio je zakucavanje rivala. Košarkaš Hita je loptu praktično izvukao iz obruča i sebe sačuvao "postera", a od tog momenta reakcije ne prstaju.

Sada se pojavio i snimak iz svih uglova, koji najbolje pokauze kakva je majstorija u pitanju:


Jedan od onih koji nisu ostali imuni na ovaj potez je i legendarni Medžik Džonson, koji je pohvalio Adebaja.

- Ovo je najbolja blokada ikada u plej-ofu, poručio je slavni košarkaš, a sa njim su saglasni i Kevin Lav, Donovan Mičel, Dža Morant i mnogi drugi asovi koji su slične poruke ostavili na Tviteru.

 

Učitaj još novosti