16. 09. 2020 - 08:49
ISPOVIJEST SLAVNOG GOLMANA, PORODICA GA TJERALA NA LIJEČENJE,...
907
Shares
ISPOVIJEST SLAVNOG GOLMANA, PORODICA GA TJERALA NA LIJEČENJE, A ON... Budio se u 10 samo radi OVOGA!

ISPOVIJEST SLAVNOG GOLMANA, PORODICA GA TJERALA NA LIJEČENJE, A ON... Budio se u 10 samo radi OVOGA!

16. 09. 2020 - 08:49
0
Shares

"Moja supruga i djeca su dolazili i bio sam toliko depresivan da nisam mogao ništa da radim. Bio je to grozan osjećaj. Da bih vam sve objasnio, moram da se vratim malo unazad, u period kada sam imao veliki broj prijatelja.

Tek kada sam dotakao dno, vidio sam ko su mi pravi prijatelji" - priča legendarni sjeverno -irski golman, Roj Kerol (42).

- Pokušaću da vam objasnim: Bio sam u depresiji, radio sam iste stvari svakog dana i našao sam se u maloj rupi, koja je postajala sve veća i veća. Bio sam povrijeđen i nisam ni išao na trening, pa su mi dali dva mjeseca slobodno. Tako sam ušao u rutinu, ustajao sam u 10 sati, odmah sam počinjao da pijem i pio sam po cijeli dan - govori.

profimedia-0157084180-1000x0

- Supruga je znala da sam u lošem stanju i zato sam otišao na liječenje. Tamo su me poslali supruga i agent. Ja nisam ni bio svjestan koliko sam loše u tom trenutku. Nisam htio da se liječim i suprotstavljao sam im se. Na kraju sam otišao samo zbog njih, ali sam u sebi govorio da se neću odreći pića - priznaje

- U klinici sam se zadržao šest dana, poslije toga nisam pio nedjelju dana, a za to vrijeme su novinari i stajali ispred moje kuće. Nakon tih sedam dana su otišli, a ja sam nastavio da pijem. I tako sam se jednog dana probudio razveden i morao sam da se selim iz našeg doma. Pogledao sam sebe jednog dana u ogledalo i pitao sam se: ''Ko sam ja?'' Nisam ni prepoznao sebe u ogledalu. Presvukao sam se i otišao kod supruge kako bih je molio da me primi nazad - ispričao je potreseni Kerol.

Osim što je branio za Mančester junajted, jedan od najvećih engleskih klubova, stajao je među stativama i Vest Hema, Vigana, Hal sitija, Olimpijakosa...Dd svih velikih klubova čiji je dres obukao, na kraju se prošle godine oprostio od fudbala u poluamaterskom - Linfildu.

Sport.ba/Alo

Učitaj još novosti