15. 09. 2020 - 13:42
Hasan Salihamidžić naišao na probleme u Bayernu
907
Shares
Hasan Salihamidžić naišao na probleme u Bayernu

Hasan Salihamidžić naišao na probleme u Bayernu

15. 09. 2020 - 13:42
0
Shares

Otac zvijezde Bayerna Davida Alabe, George i njegov agent Pini Zahavi bijesni su zbog optužbi Bayernovih čelnika oko novog ugovora austrijskog defanzivca.

Agent austrijskog fudbalera i njegov otac su napadnuti od strane medija i Ulija Hoenessa tokom vikenda koji su kazali kako traže previše novca za Davida.

Pojavile su se informacije da George Alaba i Pini Zahavi za svog klijenta i sina traže 25 miliona eura godišnju platu čime bi postao najplaćeniji igrač Bavaraca.

screenshot-14

- Doveo sam Davida Alabu u Bayern kao tinejdžera. Tokom godina bilo je prilika da napusti Bayern, no bili smo lojalni i uvijek smo odlučili da ostanemo. Nisam očekivao da će čelnici Bayerna širiti prljave laži u javnosti o plati za mog sina, rekao je George za Sky Sport i dodao:

- Ne možemo se dogovoriti oko novog ugovora. Nismo prihvatili stvari koje nam je Bayern prezentovao jer imamo svoje ideje i stavove.

U međuvremenu Zahavi je odbio da potvrdi da su ogromni finansijski zahtjevi Austrijanca odvratili Bayern od mogućeg potpisivanja ugovora sa Bayernom.

- Nismo razgovarali u detalje o mogućoj plati za mog igrača. Kada smo se sastali u Lisabonu, Hasan Salihamidžić me pitao šta da uradimo. Rekao sam da bi trebali raditi na dogovoru da Alaba ostane u Minhenu, ali ne bi tražio platu veću od uobičajene. Ponavljam, nismo razgovarali o brojevima, istakao je Zahavi.

Alaba je cijelu svoju karijeru proveo na Allianz Areni gdje je stigao u ljeto 2008. godine iz bečke Austrije kada je imao svega 16 godina.

Debitovao je za Bayern 2010. godine i od tada se etablirao kao jedan od najvažnijih igrača Bavaraca za koje je nastupio skoro 400 puta.

Ukoliko se ne uspiju dogovoriti oko novog ugovora, on će napustiti klub sljedećeg ljeta kao slobodan igrač.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti