15. 09. 2020 - 11:43
RAFIN NOŽ U LEĐA NOVAKU! Samo što je rekao da mu je "žao...
907
Shares
RAFIN NOŽ U LEĐA NOVAKU! Samo što je rekao da mu je

RAFIN NOŽ U LEĐA NOVAKU! Samo što je rekao da mu je "žao Đokovića" - opleo je po njemu: On to radi zato što...

15. 09. 2020 - 11:43
0
Shares

Rafael Nadal se vraća tenisu posle čak sedam mjeseci pauze, a Novak Đoković mu je konstantno u mislima.

Nakon što je, govoreći o Noletovoj diskvalifikaciji sa US Opena, rekao da mu je "žao što je do toga došlo", Španac je malo "promijenio ploču".

screenshot-6

On je, naime, u Rimu "udario" po Đokoviću koji je riješio da sa brojnim kolegama formira Udruženje profesionalnih igrača tenisa (PTPA), koje bi van Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i tamošnjeg Savjeta tenisera trebalo da se bori za bolja prava aktera "bijelog spora".

Podsjetimo, Nole je napustio Savjet igrača u kome je bio predsjednik i sa Vasekom Pospišilom pokrenuo inicijativu da se oformi nezavisno tijelo, svojevrsan sindikat igrača. Tim povodom su se obratili svim kolegama, brojni su se odazvali tom pozivu, ali ne Rafa i Rodžer Federer.

Sada je, došavši na rimski masters, Španac posle pomenutog "žao mi je Novaka", o njemu i PTPA-inicijativi rekao sljedeće:

"Razumijem ja nezadovoljstvo pojedinih sportista koji su potpisom podržali taj predlog, ali postoje tu mnoga pitanja bez odgovora. Uz to, mislim da ovo nije pravi momenat (za formiranje nečeg takvog)", počeo je Nadal.

Tome je odmah dodao i sljedeće:

"Čak i da nismo u situaciji u kojoj smo, mnogi detalji tu nisu jasni. A uz to, neke stvari nisu ni postavljene kako treba. Na sve to, mi prolazimo kroz jednu svjetsku krizu, u svakom aspektu te riječi. Teška su ovo vremena za sve nas, za igrače, organizatore, cijelu tenisku turneju. Trebalo bi da se držimo zajedno, a ne da svako od nas radi iz nekih svojih ličnih interesa", rekao je Rafel Nadal i time indirektno optužio Đokovića da je izlaskom iz ATP-ovog Savjeta igrača zapravo "gledao svoja posla", a ne zajedničke ciljeve tenisera.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti