13. 09. 2020 - 20:14
Mujezinović spektakularnim golom na Pecari srušio Široki i...
907
Shares
Mujezinović spektakularnim golom na Pecari srušio Široki i odveo FK Željezničar na vrh tabele

Mujezinović spektakularnim golom na Pecari srušio Široki i odveo FK Željezničar na vrh tabele

13. 09. 2020 - 20:14
0
Shares

U derbi susretu 7. kola Premijer lige, Željezničar je kao gost pobijedio Široki Brijeg na Pecari sa 0:1 i vratio se na vrh tabele.

U prvom poluvremenu gledali smo obostrano borbenu utakmicu, ali prave prilike gotovo da nisu viđene.

Kontra Širokog tri na jedan je obećavala u 10. minuti, ali vrlo loše su to uradili domaći i propala je potencijalno odlična šansa.

U 18. minuti opasno je bilo nakon kornera Štilića. Blažević je visoko skočio, ali lopta je otišla pored gola. Sajajn prodor Cipetića viđen je u 19. minuti, solidno je i šutirao, ali Fejzić je bio na mjestu.

Domaći su zatim u nekoliko navrata prijetili sa distance, ali bezuspješno. Ćorić je natrčao na ubačaj Cipetića u 42. minuti, ali Fejzić je ponovo dobro reagovao i na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku je Željezničar djelovao mnogo bolje. Plavi su bili angažovaniji i bolji, ali teško su stvarali prilike.

Ipak, u 62. minuti imali su priliku za vodstvo. Obšivač je veoma neoprezno gradio loptu u kaznenom prostoru i laktom je oborio Mujezinovića nakon čega je sudija Sivac pokazao na bijelu tačku.

Iznenađujuće Lendrić je preuzeo odgovornost, ali njegov udarac odlično je zaustavio Miškić u 66. minuti. Plavi nisu klonuli duhom ni nakon toga, a za dobru igru nagrađeni su u 72. minuti.

Mustafa Mujezinović je uzeo loptu na centru, domaći nisu napravili dobar blok, a veznjak Želje je rezantnim udarcem sa 25 metara pogodio za 0:1 i zasluženu prednost tima sa Grbavice.

Do kraja jalovi napadi Širokobriježana koji su djelovali jako slabo u nastavku i Željezničar je bez problema sačuvao stećeno vodstvo i sa Pecare odnio vrijedna tri boda kojima se vratio na vrh tabele, piše scsport.ba.

Široki Brijeg – Željezničar 0:1 (Mujezinović 72′)

Stadion: Pecara. Sudija: Ermin Sivac (Zenica). Žuti kartoni: Obšivač, Ćorić, Stanić (Široki Brijeg); Stevanović, Kosorić (Željezničar).

Široki Brijeg: Miškić, Cipetić, Obšivać, Ćorić, Jurilj (od 65. Jović), Marić, Stanić, Begić, Matić, Ikić (od 70. Angelov), Pervan (od 81. Jurić).

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Miletić, Mujezinović, Juričić (od 56. Lendrić), Štilić, Sadiković (od 90. Vrhovac), Blažević (od 75. Alispahić), Šehić.

Učitaj još novosti