13. 09. 2020 - 12:52
Bayern ostaje bez jednog od najboljih igrača: "Sve je zapravo...
907
Shares
Bayern ostaje bez jednog od najboljih igrača:

David Alaba odbija produžiti ugovor

Bayern ostaje bez jednog od najboljih igrača: "Sve je zapravo u novcu"

13. 09. 2020 - 12:52
0
Shares

Prepirka između Bayernovog direktora Uli Hoenessa  i Alabinog agenta Pinija Zahavija, izbila je zbog činjenice da zbog financija Zahavija želi da Austrijski reprezentativac napusti redove Bayerna. 

Real dovodi veliko pojačanje iz Bayerna | Novi.ba

"On ima pohlepnu piranu za savjetnika. Sve je zapravo u novcu. On je već u najboljem klubu na svijetu, gdje bi drugo trebao otići?", izjasnio se Hoeness.

Ranije vodeći članovi Bayerna sastali su se sa Alabom i njegovim ocem Georgom, gdje je bilo napretka za ostanak na vidiku, međutim kada se umješao Zahavija sve nade su potonule. 

Alabin ugovor s Bayernom ističe sljedećeg ljeta, a Zahavi to sjajno koristi i na neki način ucjenjuje njemačkog prvaka. Sada traži petogodišnji ugovor za 28-godišnjeg nogometaša s platom od ukupno 125 miliona eura. Alabina godišnja plata je do sada bila 15, Bayern je nudio 17, no Zahavi traži skoro 25 miliona eura po sezoni za svog zastupnika.

Oliver Khan očekuje najbolje, te se nada da će Alaba ipak ispravno odlučiti i ostati u Minhenskom Bayernu. "Imali smo sastanak, bilo je to ugodno druženje u pozitivnoj atmosferi i uvjeren sam da će Alaba ostati naš igrač na duži period", rekao je Kahn.

Učitaj još novosti