13. 09. 2020 - 10:58
KOEMAN USPIO RAZOČARATI NAVIJAČE BARCELONE: Ovo su promjene...
907
Shares
KOEMAN USPIO RAZOČARATI NAVIJAČE BARCELONE: Ovo su promjene koje je uveo Katalonski klub!

Spremite se za nešto defanzivniju igru

KOEMAN USPIO RAZOČARATI NAVIJAČE BARCELONE: Ovo su promjene koje je uveo Katalonski klub!

13. 09. 2020 - 10:58
0
Shares

Sinoć Barcelona je odigrala svoje prvi kontrolni meč u predsezoni LaLige, koja je službeno započela.

Katalonci kao i neki drugi klubovi, sedam dana poslije su krenuli sa utakmicama lige, Barcelona je u subotu istaknula slobodan prostor za odigravanje pripremnog meča sa Gimnasticom, gdje su slavili pobjedom 3:1.

BARCA NA PRAGU SPEKTAKULARNOG POJAČANJA Jedan od najboljih u ovom trenutku  izjavio: Ne bih im mogao reći ne! | Novi.ba

Igrao je i Lionel Messi, Dembele, Griezmann i Coutinho su se upisivali u strijelce, sve to sada izgleda daleko bolje i pozitivnije nego ranije kada je izgledalo da će Argentinac otići iz kluba.

Na sinošnjem meču Koeman je odlučio da momci igraju malo defanzivnije, što je stvorilo mnoga pitanja ljubitelja ovog tima. "Možda je drugačije i malo defenzivnije od onoga što su navijači navikli vidjeti tokom godina, ali cilj je da se lopta pomiče, drži i pronađe prostor između linija i iza protivničkih veznih igrača", rekao je Kuman nakon meča.

Koeman je igrao s formacijom 4-2-3-1 i najavio da će u novoj sezoni Barca igrati malo defanzivnije nego prije. To baš nije način na koji Barcelona dobija utakmice i osvaja trofeje, ali Koeman vjeruje da je trenutni tim takav i da će morati biti posvećeniji odbrambenoj fazi igre.

"Mislim da momčad može igrati ovako, jer definitivno imamo vezne igrače s tom kvalitetom. Najvažnije je da nemamo povreda. Svi su igrali 45 minuta. Bilo je trenutaka dobrog intenziteta, ali i trenutaka koje moramo poboljšati, ali na kraju sam zadovoljan. Treniramo dvije sedmice, a imamo još dvije prije početka sezone za nas", dodao je trener Barcelone.

Učitaj još novosti