12. 09. 2020 - 13:10
Najgori napad na najgoru odbranu u 7. kolu M:tel premijer lige...
907
Shares
Najgori napad na najgoru odbranu u 7. kolu M:tel premijer lige BiH, derbi na Pecari

NEKOLIKO ZANIMLJIVIH DUELA

Najgori napad na najgoru odbranu u 7. kolu M:tel premijer lige BiH, derbi na Pecari

12. 09. 2020 - 13:10
0
Shares

Samo dvije pobjede u dosadašnjem toku M:tel Premijer lige te isto toliko postignutih pogodaka nikako ne mogu da zadovolje apetite fudbalera i stručni štab Zrinjskog, a novu priliku da poprave saldo će imati u subotu, kada će u meču 7. kola igrati protiv Mladosti iz Doboja kod Kakanja.

Zrinjski je u novu sezonu ušao s ciljem da se bori za tiutlu, a već sada ima pet bodova manje od lidera Borca i Željezničara, s tim da imaju i meč manje i to protiv "plavih". Četa trenera Mladena Žižovića će u subotu od 20 časova dočekati Mladost, koja je dosada u šest kola primila 16 pogodaka, ali su u isto vrijeme vezali dvije pobjede. Dodajmo i to da je Zrinjski tim s najmanje postignutih golova na startu prvenstva.

"Iako su imali loš start sezone, sigurno su sada dobro raspoloženi i imaju nekoliko vrlo dobrih mladih igrača koje ćemo pokušati zaustaviti. Pokušaćemo pokazati sav svoj potencijal te tako doći do tri nova, vrlo bitna boda", počeo je Žižović, koji ističe da je reprezentativna pauza prijala njegovim pulenima.

Miljan Govedarica, fudbaler Zrinjskog, istakao je da je njegova ekipa favorit u ovom susretu, te da pobjeda neće doći u pitanje ako svi igrači budu na na maksimalnom nivou.

"Bilo je nekih oscilacija, ali uhvatili smo pravi korak i mislim da ćemo biti sve bolji i bolji. Što se mene tiče, trenutno nisam zadovoljan formom, povrede su ostavile traga, ali radim na svom tijelu, posvećen sam treninzima i mislim da će forma doći u narednom periodu", jasan je Govedarica.

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola bez dileme igra se na "Pecari", gdje će Široki Brijeg dočekati Željazničar. Široki je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone i nakon šest kola imaju samo jedan poraz. S druge strane "Željo" je pred ovo kolo dijelio lidersku poziciju s Borcem, a u susret ulaze nakon poraza od Makabija u Haifi i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Susret se igra u nedjelju od 18 sati.

Učitaj još novosti