11. 09. 2020 - 11:43
Preokret u priči oko bombastičnog transfera: United opet kreće...
907
Shares
Preokret u priči oko bombastičnog transfera: United opet kreće u posao težak 100 miliona eura

Preokret u priči oko bombastičnog transfera: United opet kreće u posao težak 100 miliona eura

11. 09. 2020 - 11:43
0
Shares

Manchester United je doveo Donnyja van de Beeka, ali im je glavna meta ljetnog prijelaznog roka – Jadon Sancho – ostao nedostupan.

Borussia Dortmund je tražila previše čak i za ultrabogati klub s Old Trafforda. Špekulisalo se s iznosom od 150 miliona eura, kasnije se spominjao i tzv. korona-popust odnosno da bi Nijemci bili spremni pustiti svog dragulja i za 120 miliona eura, ali u Unitedu su i tu cifru smatrali previsokom s obzirom na današnje okolnosti u svijetu nogometa.

man1

Norvežani tvrde da je Solskjaer lično nazvao Sancha

Krah tih pregovora mnogi su protumačili kao definitivno odustajanje Uniteda kad je ovaj prijelazni rok u pitanju, navodeći kako će Crveni vragovi opet pokušati iduće ljeto, međutim sada su se pojavile informacije kako ipak nije tako, a izvor tih vijesti je – Norveška.

Tamošnji Dagbladet donosi kako je menadžer Uniteda, legendarni Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer, osobno zvao Sancha i nagovarao ga na transfer.

U tim razgovorima je, pišu Norvežanin, 20-godišnji Englez izrazio želju za dolaskom na Old Trafford već sad što je bio jasan signal Solskjaeru i ljudima iz Uniteda prije kraja prijelaznog roka još jednom krenu u akciju i pokušaju pronaći kompromis s klubom iz Dortmunda.

Ako su ovi napisi stvarno točni, onda vrlo skoro, već u idućim danima, može se očekivati i nova službena ponuda Uniteda za Sancha koja će se kretati u gabaritima od otprilike 100 miliona eura, a s bonusima sigurno i preko te cifre.

 

Učitaj još novosti