11. 09. 2020 - 10:19
James i Davis opet nadigrali Hardena i Westbrooka
907
Shares
James i Davis opet nadigrali Hardena i Westbrooka

James i Davis opet nadigrali Hardena i Westbrooka

11. 09. 2020 - 10:19
0
Shares

Los Angeles Lakersi svladali su Houston Rocketse 110:100 i poveli 3-1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA-a. Iako je na kraju završilo prihvatljivih deset poena razlike, Lakersi su vodili od prve do zadnje minute, najviše plus 23.
 
Već standardno predvodio ih je dvojac LeBron James i Anthony Davis. Davis je ovoga puta odigrao zapaženiju rolu s 29 poena, 12 skokova, 5 asistencija i dvije blokade.

Premda je zabio malo poena za svoje navike (16), James je mentorski pratio Davisa s čak 15 skokova i 9 asistencija. Imao je loš šut, nije pogodio nijednu tricu iz pet pokušaja, a ukupno je iz igre gađao 7/17.

Harden zabio 21 poen, od čega 16 slobodnih bacanja

Ako je James gađao loše, onaj drugi James, Harden, gađao je katastrofalno. Glavna zvijezda Rocketsa u potpunosti je zakazala. Harden je za 40 minuta postigao 21 poen (šut 2/11, trice 1/6), a od tih 21 čak 16 ih je stiglo s linije slobodnih bacanja. Učinak je popravio s 10 asistencija, ali nedovoljno.

Russell Westbrook dodao je 25 poena te po tri skoka, asistencije i ukradene lopte.

Lakersima i Clippersima treba još po pobjeda za konferencijsko finale

Peta, moguće i posljednja utakmica serije igra se u noći na nedjelju u 2 sata po našem vremenu. Lakersima treba još jedna pobjeda za ulazak u finale Zapada, gdje su posljednji put igrali prije tačno deset godina s Kobeom Bryantom, Pauom Gasolom i ostatkom šampionske ekipe.

U drugom polufinalu Zapadne konferencije Los Angeles Clippersima također treba još samo jedno slavlje protiv Denver Nuggetsa. Sve je izglednije da ćemo prije velikog finala gledati gradski obračun dva najveća favorita za naslov.

Na Istoku Miami Heat u finalu čeka pobjednika sedme utakmice između Boston Celticsa i aktualnih prvaka Toronto Raptorsa.

Učitaj još novosti