08. 09. 2020 - 14:56
Fizičar izračunao koliko snažno je Đoković pogodio sudiju:...
907
Shares
Fizičar izračunao koliko snažno je Đoković pogodio sudiju: Dobio je strašan rezultat

Fizičar izračunao koliko snažno je Đoković pogodio sudiju: Dobio je strašan rezultat

08. 09. 2020 - 14:56
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Novak Đoković je zbog ovoga diskvalifikovan sa US Opena i pohod na uvećanje riznice GS trofeja morat će da nastavi na Roland Garrosu

Način na koji je Novak Đoković završio sa učešćem na US Openu 2020 pamtit će se vječno, i to zbog udarca koji uopšte nije priželjkivao.

Diskvalifikovan je jer je nehotice lopticom pogodio linijskog sudiju u završnici prvog seta osmine finala koje je igrao sa Pablom Carrenom Bustom, a jedan korisnik Twittera tvrdi da je izračunao koliko brzo je loptica tom prilikom išla.

Po njemu, ona se kretala 130 kilometara na sat.

Korisnik pod nadimkom/imenom Bruno Bertoli, grafički je sve sjajno prikazao – i dimenzije terena, i gdje je Novak Đoković stajao kada se dogodio incident, i koja je tačna pozicija linijskog sudije, i koliko su bili udaljeni jedno od drugog.

Na kraju je zaključio da je loptica išla pomenutom brzinom, tvrdeći da je za izračunavanje tog parametra koristio štopericu koja mu je pokazala da je od trenutka udarca reketom do pogađanja sudije u grlo prošlo 0,3 sekunde.

Međutim, tri zasebna mjerenja pomenutog događaja pokazala su da je loptica putovala oko 0,8 sekundi, što onda daje drastično drugačiji rezultat koji se brzine tiče.

Naime, ispada da je loptica zapravo prelazila 13,625 metara u sekundi, odnosno kretala se 49 kilometara na sat, a ne 130 km/h, što bi, da je zaista bilo tako brzo, dovelo do teških posljedica po pogođenu sudiju.

U svakom slučaju, sa pomenutim objavljenim rezultatom neki korisnici Twittera se slažu, ali neki baš i ne.

“Pa, 130 km/h je brzina (loptice) prosječnog forhend udarca u meču, a ovo je bilo daleko od toga”, glasio je jedan od odgovora.

“Nema šanse. 85 km/h. Deset metara za malo manje od pola sekunde”, glasio je drugi.

Bilo kako bilo, ko god da je u pravu – jedno je sigurno: Novak Đoković je zbog ovoga diskvalifikovan sa US Opena i pohod na uvećanje riznice GS trofeja morat će da nastavi na Roland Garrosu.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti