08. 09. 2020 - 13:04
Khabib objasnio zašto i on trenutno vidi Jonesa kao najboljeg...
907
Shares
Khabib objasnio zašto i on trenutno vidi Jonesa kao najboljeg ‘p4p’ borca današnjice

Khabib objasnio zašto i on trenutno vidi Jonesa kao najboljeg ‘p4p’ borca današnjice

08. 09. 2020 - 13:04
0
Shares

Neporaženi UFC-ov prvak iznio je svoje mišljenje o listi oko koje se često lome koplja

Jon Jones najbolji je borac po UFC-ovoj ‘pound-for-pound’ ljestvici, a da je to trenutno i najpoštenije složit će se i prvak kojeg mnogi često u razgovorima stavljaju na sami vrh tog poretka – Khabib Nurmagomedov.
 
Iako je u ovim trenucima najdominantniji borac svijeta sa savršenih 28-0 u karijeri, Khabib priznaje da bi i on sam postavio ‘Bonesa’ na prvo mjesto liste zbog koje se često vode rasprave.

“Iskreno, i ja bih njega stavio na prvo mjesto. Čovjek je devet puta obranio titulu. Možemo i reći da je neporažen. Da, ima onaj jedan poraz, ali tada nije izgubio – bio je diskvalificiran. Pored toga, upisao je pobjede protiv puno veliki imena i legendi”, rekao je Khabib prema pisanjima ruskog dnevnog lista Izvestija.

Svjestan je i aktualni prvak iz lake kategorije da Jones nije toliko dominantan kao što je nekoć bio, ali uprkos tome smatra da po svojim vještinama zaslužuje ‘p4p’ tron.
 
“Što se tiče dominacije, u posljednjih nekoliko godina nam ne pokazuje svoje najbolje izvedbe. Mnogi vjeruju da je čak i izgubio dvije ili tri borbe, izgubio je puno rundi, bio je uključen u dopinški skandal, ali kada pričamo o vještini – on zaslužuje biti prvi na ‘pound-for-pound’ ljestvici”, zaključio je neporaženi Dagestanac pred kojim je 25. oktobra veliki meč s Justinom Gaethjeom.

habib1

Učitaj još novosti