07. 09. 2020 - 19:07
BAJEVIĆ ŠOKIRAO SVE SASTAVOM ZA POLJSKU Bičakčić kapiten, evo...
907
Shares
BAJEVIĆ ŠOKIRAO SVE SASTAVOM ZA POLJSKU Bičakčić kapiten, evo ko počinje meč!

LIGA NACIJA

BAJEVIĆ ŠOKIRAO SVE SASTAVOM ZA POLJSKU Bičakčić kapiten, evo ko počinje meč!

07. 09. 2020 - 19:07
0
Shares

Bilino polje prvi put praznih tribina dočekuje utakmicu nogometne reprezentacije BiH.

"Zmajevi" će večeras (20.45 sati) na zeničkom stadionu ugostiti selekciju Poljske u susretu drugog kola Lige nacija.

trening-zmajevi

Samopouzdanje u redovima našeg nacionalnog tima na maksimalnom je nivou nakon velikog boda osvojenog u Firenzi protiv Italije (1:1), ali potpuno je jasno da izabranike Dušana Bajevića ne očekuje lagan zadatak.

bih

Poljska i bez prve zvijezde Roberta Lewandowskog ima dovoljno zvučnih imena, odnosno fudbalera sa stažem u najjačim evropskim ligama. Sigurno je, također, da će gosti biti motivisani da poprave dojam nakon poraza u Amsterdamu (1:0).

Istina, Holanđani ih nisu rezultatski deklasirali, ali potpuno su stjerali Poljake u mišiju rupu. Loša partija u meču od petka jedan je od razloga što je selektor Jerzy Brzeczek najavio promjene u sastavu.

bih1

“U odnosu na meč protiv Holandije, mogu kazati da će biti izmjene u svim linijama, naravno pred samu utakmicu ću odlučiti koje igrače ću zamijeniti u odnosu na prvu utakmicu”, kazao je poljski selektor na jučerašnjoj pres-konferenciji te čak naglasio kako očekuje i rokade u našem timu.

“Dušan Bajević ima neke nove igrače i sigurno će nas pokušati iznenaditi.”

bihgojakhodzic

I zaista, zašto bi selektor "Zmajeva" bio u mraku? Ako protivnik namjerava da ga stavi na muke s novim sastavom, potpuno je logično da će isti potez povući i Princ s Neretve.

Dijelom i zbog toga što je meč sa Poljacima posljednja prilika za eksperimentisanje uoči ključnog susreta, onoga u baražu protiv Sjeverne Irske.

cimirotbih

“Mislim da trebamo dati šansu drugim igračima, bez potcjenjivanja reprezentacije Poljske”.

To je rekao Dušan Bajević jučer u najavi utakmice. I izgleda da će tako biti. Naime, saznajemo da će Edin Džeko ostati na klupi, a u vrhu napada počinje Elvir Koljić. Tako će kapitensku traku zadužiti Ermin Bičakčić.

dzekobih

Također, Bajević je izgleda pripremio još neka iznenađenja u našem timu, što će svakako nam dati jasniju sliku da li imamo i plan B za baraž za Evropsko prvenstvo.

Tako bi sastav trebao biti: Begović, Kvržić, Saničanin, Bičakčić, Čivić, Hadžiahmetović, Bešić, Hajradinović, Gojak, Hodžić i Koljić

(Sport.ba)

Učitaj još novosti