06. 09. 2020 - 20:10
SRBIJA - TURSKA 0:0 Užasna scena na Marakani, Lazović ZAVRŠIO...
907
Shares
SRBIJA - TURSKA  0:0 Užasna scena na Marakani, Lazović ZAVRŠIO utakmicu

SRBIJA - TURSKA 0:0 Užasna scena na Marakani, Lazović ZAVRŠIO utakmicu

06. 09. 2020 - 20:10
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje Tursku u 2. kolu  Lige Nacija na stadionu Rajko Mitić

Selektor Ljubiša Tumbaković, izvršio je tri promjene u odnosu na meč sa Rusijom.

Iz startne postave koja je igrala u Moskvi izostali su golman Marko Dmitrović, štoper Nikola Maksimović i vezista Sergej Milinković-Savić. Umjesto njih mjesto su zauzeli su Rajković, Kolarov i Radonjić.

Srbija (3-4-2-1): Rajković – Milenković, Pavlović, Kolarov – Lazović, Gudelj, Ne. Maksimović, Kostić – Radonjić, Tadić – Mitrović.

POLUVRIJEME 0:0

POGLED NA STATISTIKU: Tokom prvog dijela meča "orlovi" su imali veći posjed lopte (53:47) i više šuteva (6:5), dok su isti broj udarac uputili u okvir gola (1:1). Izabranici Ljubiše Tumbakovića su imali i više kornera (4:3).

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubišta Tumbaković je u najavi  meča  odgovarao  na video konferenciji za medije 

Reprezentacija je protiv Rusije (1:3) pokazala da ima kvalitet za ovaj sistem, koliko će biti promjena pred meč sa Turskom?

''Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača rasporedu na terenu. Neće biti velikih pomjeranja za meč sa Turskom ,ali će biti manjih promjena'', rekao je na početku Tumbaković.

Da li očekujete Tursku u najjačoj postavi i koliko Vas je iznenadio poraz od Mađarske (0:1)?

''Malo sam iznenađen, iskreno. Mislim da je selektor Turske malo potcijenio Mađarsku. Sigurno da će u Beogradu igrati u daleko jačem sastavu.


Koliko je dobar rezultat važan pred Norvešku?

''Pozitivan rezultat je uvijek dobar za ekipu. Pokušaćemo da napravimo dobru situaciju pred odlazak na taj meč.''

Brine li Vas niz od 11 mečeva sa primljenim golom?

''Jeste, pokušaćemo da broj primljenih golova svedemo na minimum. Naš način igre, želja da postignemo gol više, vodi ka primanju golova'', otkrio je Tumbaković.

Sa druge strane selektor Turske Šenol Guneš rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Srbije u Ligi nacija, ali je istakao da njegova ekipa želi pobjedu u Beogradu.

"Čeka nas jaka ekipa. Biće težak meč, ali želimo da pobijedimo i ostanemo u trci", rekao je Guneš na konferenciji za novinare u Beogradu.

 I jedna i druga poražene su u 1. kolu. Srbija je poražena od Rusije 3:1 u Moskvi, dok je Turska izgubila od Mađarske na svom terenu sa 1:0

Utakmica  počinje u 20.45h.

Učitaj još novosti