03. 09. 2020 - 13:50
EVO ZAŠTO JE MESI ODLUČIO OSTATI U BARSELONI: Ovo je prava istina
907
Shares
EVO ZAŠTO JE MESI ODLUČIO OSTATI U BARSELONI: Ovo je prava istina

EVO ZAŠTO JE MESI ODLUČIO OSTATI U BARSELONI: Ovo je prava istina

03. 09. 2020 - 13:50
0
Shares

Leo ozbiljno razmatra da ostane u Barceloni do sljedećeg ljeta i da je onda u velikom stilu napusti bez odštete po isteku ugovora

Lionel Messi je danima glavna tema svjetskih medija. Fudbaler Barcelone je prije nekoliko dana poslao zvanično upravi Barce zahtjev da ode bez obeštećenja iz kluba, a tu vijest prenio je kao udarnu novinar Martin Arevalo, čiju su ekskluzivu pokupili svi svjetski mediji.

Sada isti novinar, koji radi na argentinskoj televiziji TyC, javlja da je poslije sastanka koji su sa upravom Barce obavili Messijev otac, Jorge Messi, kao i njegov advokat JorgePecourta, došlo do preokreta, pa je sada Messi bliži ostanku na Nou Campu.

– Leo ozbiljno razmatra da ostane u Barceloni do sljedećeg ljeta i da je onda u velikom stilu napusti bez odštete po isteku ugovora. Postoji 90 posto šanse da će Messi ostati u Barseloni – javlja Arevalo, koji ističe da bi u četvrtak i sam Messi to mogao da objavi zvanično.

messi
 
– Ovaj četvrtak će dati odgovor na pitanje o Messijevoj budućnosti. Međutim, sada je najizgledniji scenario, koji se do jučer činio nemogućim, da najbolji fudbaler svijeta ostane u Barceloni do kraja juna 2021. On trenutno najozbiljnije razmatra tu opciju i najbliži je takvoj odluci – ističe argentinski novinar.

On je otkrio i šta je kod Messija izazvalo promjenu mišljenja.

– Vođe Barcelone ga bukvalno mole da ostane – opisao je ovaj novinar.

Još jedan izvor, novinar Fox Sportsa, također ističe da je sastanak uprave Barce i Messijevih zastupnika bio dobar i konstruktivan i da je naglo porasla mogućnost da on ostane u Barci još jednu sezonu.

Učitaj još novosti