02. 09. 2020 - 06:26
JOKIĆU, MONSTRUME! DENVER IDE DALJE! Kad su svi nestali...
907
Shares
JOKIĆU, MONSTRUME! DENVER IDE DALJE! Kad su svi nestali pojavio se Srbin i uveo Nagetse u 1/2 finale u trileru!

NBA PLAY-OFF

JOKIĆU, MONSTRUME! DENVER IDE DALJE! Kad su svi nestali pojavio se Srbin i uveo Nagetse u 1/2 finale u trileru!

02. 09. 2020 - 06:26
0
Shares

Nagetsi su u polufinalu Zapada! Denver je u sedmoj i odlučujućoj utakmici pobijedio Jutu 80:78 i dobio čitavu seriju sa 4-3.

Ekipa iz Kolorada je uspjela u ovoj seriji da se vrati iz situacije kada je gubila 1-3. Mnogi su ih otpisali, ali su uspjeli čudesno se vratiti.

Nikola Jokić je znao da će morati da bude sjajan i da bude još više iznad svog nivoa i bio je takav posebno u samoj završnici utakmice koju je završio s 30 poena, 14 skokova i 4 asistencije.

2

foto: EPA/Erik S Lesser

Srpski reprezentativac je šutirao iz igre 12/23 uz samo jednu pogođenu trojku iz 4 pokušaja, ali je preuzeo ulogu lidera i konce igre u svojim rukama posebno što je bilo očito da je Džamal Marej previše umoran i potpuno van meča.

Nagetsi su igrali sjajno u prvom poluvremenu predvođeni upravo Jokićem, pa su u jednom trenutku imali 19 poena viška, koje je do poluvremena Juta svela na 14.

Međutim, u trećoj četvrtini se vidjelo da umor polako čini svoje, a kod obje ekipe se vidjelo da su ipak opterećeni važnošću ove utakmice, pa smo viđali i neke nesvojstvene greške na obje strane.

Jokić je popustio i umorio se pa je čak u jednom trenutku tokom četvrtine imaš šut 2/8, da bi nešto kasnije postigao 7 poena zaredom čime je vratio dvocifrenu prednost svojoj ekipi, ali je to kratko potrajalo.

U takvoj situaciji se bolje snalazio tim iz Solt Lejk Sitija koji je predvođen fantastičnim Donovanom Mičelom koji se tek tada razigrao rekli bismo i topio je prednost Nagetsa da bi uoči posljednjih 12 minuta na semaforu pisalo 65:60 za Nagetse.

Učinilo se tada da je četi Majka Melouna ušla voda u uši dok su se "džezeri" punili samopouzdanjem. Rudi Gober je podigao nivo igre i u odbrani i u napadu, uveo Jokića u problem s ličnim greškama i potpuno ga neutralisao u napadu.

3

foto: EPA/Erik S Lesser

Upravo njegovim poenima je Juta preuzela vodstvo u uvodnim minutima zadnje dionice, dok na drugoj strani je ponestalo bilo kakvih rješenja u napadu i uglavnom su to bili iznuđeni šutevi Mareja ili Herisa, a oba nisu mogli okean da pogode.

Međutim, vraća tada Meloun svog vođu i najboljeg igrača, Jokića u igru, a to je bio pravi potez. Postigao je 6 poena u nizu i držao Denver u priključku, a onda se malo razbudio i Marej i izvukao posljednje atome snage da sa četiri uzastopna poena odvede svoju ekipu na +4.

4

foto: EPA/Erik S Lesser

Ipak, Juta se nije predavala i na 47 sekundi do kraja alej-upom za Gobera izjednačuje na 78:78. Meloun je tada tražio tajm-aut i plan je bio jasan - dajte loptu Nikoli. Tako je i bilo, Jokić je postigao koš iz vrlo teške pozicije i ispostavilo se da je bio pobjednički.

Juta nije iskoristila napad, izgubili su loptu, međutim, u kontri na drugoj strani Tori Krejg je promašio čisto polaganje čime je mogao da zapečati pobjedu, pa je ostalo nekih 7 sekundi za posljednji napad Jute, Majkl Konli je preuzeo odgovornost i šutirao za tri poena, lopta se migoljila po obruču i izašla iz njega, pa je slavlje Denvera moglo početi.

I sam rezultat ove utakmice govori koliko su obje ekipe bile i umorne, na izmaku snaga, ali i koliko su osjećale pritisak.

Jokić je bio najefikasniji i najbolji igrač meča, a od ostalih iz ekipe Nagetsa možemo navesti da je Marej postigao 17 poena, od čega samo 7 u drugom poluvremenu i dvocifren je još bio samo Majkl Porter Džunior s 10 poena iz prvog poluvremena.

Kod Jute se više očekivalo i od Donovana Mičela koji nije bio na nivou iz prethodnih mečeva i ubacio je samo 22 poena uz 9 skokova, a fenomenalan je bio u drugom poluvremenu Rudi Gober s 19 poena i 18 skokova uz dvije blokade.

Učitaj još novosti