31. 08. 2020 - 21:55
Borac rutinski savladao Krupu za čelnu poziciju
907
Shares
Borac rutinski savladao Krupu za čelnu poziciju

PREMIJER LIGA BIH

Borac rutinski savladao Krupu za čelnu poziciju

31. 08. 2020 - 21:55
0
Shares

Fudbaleri Borca pobijedili su Krupu rezultatom 3:1 u utakmici 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja je odigrana na Gradskom stadionu u Banjaluci.

U 10. minutu, Krupa je zaprijetila nakon jedne dobre akcije, ali je onda poslije dobre povratne lopte sa desne strane koju je uputio Mandić, Nikola Dujaković šutirao visoko preko gola.

Šest minuta kasnije Borac dolazi do prednosti, Ziljkić je primuo loptu polu lijevo, povukao loptu ka sredini, šutirao sa ruba šesnaesterca i pogodio bliži ugao golmana Abdulahovića za 1:0.

U 22. miniutu nova prilika za Borac, iz velike udaljenosti pokušao je Zakarić, odlično je šutirao ali je golman Krupe ovaj put bio oprezan.

Na drugoj strani Golubović u 27. minutu šutira ali golman Pavlović brani, dvadesetak sekundi kasnije, ponovo lopta dolazi do Golubovića ali ovaj put fudbaler Krupe šutira iz bolje pozicije preko gola.

Nastavio je Borac  da napada, a u 34 minutu pokušao je Brtan ali je njegov udarac izblokirao Dujaković.

U 39. minutu sjajna kontra Krupe, Golubović je probio lijevu stranu, ubacio u sredinu, a tamo je Mandić očajno intervenisao, promašio loptu pa je ova prilika otišla u nepovrat.

Dva minuta kasnije Zakarić je na drugoj strani sam sebi napravio poziciju za šut, ali je lopta za malo otišla pored gola.

Početkom drugog poluvremena počeo je ponovo jak pljusak, a natopljen teren pravio je ogromne probleme igračima i jednog i drugog tima. U 69. minutu, na čini se, jedini mogući način Borac dolazi do gola. Loptu je sa desne strane ubacio Zakarić, a Stojan Vranješ je glavom pogodio mrežu Krupe, a isti igrač je iz penala pogodio mrežu Abdulahovića u 69. minutu.

Prethodno je u šesnaestercu Krupe oboren Zakarić.

Krupa do pogotka stiže 74. minutu, lopta je došla do Aćimovića, ovaj je dobro reagovao i poslao loptu u mrežu. Pokušao je u 90. minutu i Makitan ali je golman Pavlović bio oprezan pa se rezultat nije mijenjao.

Učitaj još novosti