27. 08. 2020 - 17:08
NA POMOLU JE PREOKRET EPSKIH RAZMJERA, ŠPANCI UPRAVO JAVLJAJU...
907
Shares
NA POMOLU JE PREOKRET EPSKIH RAZMJERA, ŠPANCI UPRAVO JAVLJAJU Oglasio se Bartomeu, ovo su apsolutno svi priželjkivali da čuju

AKO MESSI OSTANE, JA ODLAZIM!

NA POMOLU JE PREOKRET EPSKIH RAZMJERA, ŠPANCI UPRAVO JAVLJAJU Oglasio se Bartomeu, ovo su apsolutno svi priželjkivali da čuju

Sport.ba
27. 08. 2020 - 17:08
0
Shares

Lionel Messi je odlučan u svojoj namjeri da nakon 20 godina napustit"Nou Camp"! Argentinac već neko vrijeme nije zadovoljan radom čelnika kluba, prije svih predsjednika Josepa Marija Bartomeua, a kap koja je prelila čašu bila je debakl epskih razmjera u duelu s Bayernom.

Mnogi su uvjereni da je na ovu njegovu odluku utjecala i činjenica da novi trener ne računa na Leovog najboljeg prijatelja, Luis Suareza. I sve to bilo je više nego dovoljno da preda zahtjev za raskid saradnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Partido muy sufrido pero 3 puntos importantísimos para seguir creciendo. Gran esfuerzo del equipo.

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Predsjednik Katalonaca Josep Marija Bartomeu izjavio je nezvanično, a prenosi španski TV3, da će ukoliko Leo Messi odluči ostati, on napustiti kormilo kluba s "Nou Campa", što navijači odlučno zahtijevaju već treći dan.

On je, navodno, rekao da ukoliko Argentinac javno istupi i obeća da će ostati u glavnom gradu južne španske pokrajine Katalonije, spreman na drastične mere, koje bi se itekako svidjele navijačima Barce.

Bartomeu i družina trošili su mnogo novca na pojačanja koja nisu bila ni blizu dobra kao neki igrači koji su otišli (čitaj Neymar). Dembele i Griezmann uopće nisu opravdali uložene silne milione, kao i Junior Firpo, te još neki igrači.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Bartomeu je, inače, bio pod velikim udarom javnosti poslije poraza od Bayerna rezultatom 8:2 u Ligi prvaka, zbog čega su tražili od njega odstupi s mjesta prvog čovjeka kluba čak i prije izbora. Da li će zaista do toga doći, saznat ćemo uskoro...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti