27. 08. 2020 - 14:16
GOTOVO JE, ARGENTINAC POTPISUJE UGOVOR S EVROPSKIM DIVOM:...
907
Shares
GOTOVO JE, ARGENTINAC POTPISUJE UGOVOR S EVROPSKIM DIVOM: Otputovao na pregovore

GOTOVO JE, ARGENTINAC POTPISUJE UGOVOR S EVROPSKIM DIVOM: Otputovao na pregovore

27. 08. 2020 - 14:16
0
Shares

Messi je u otvorenom ratu sa svojim klubom i ono što je tinjalo tokom cijele sezone između njega i uprave, buknulo je poslije poraza od Bayern Munchena u Ligi prvaka 8:2

Otac Lionela Messija, Jorge stigao je u Manchester da bi pregovarao transfer svog sina u Manchester City, javljaju TyC i RAC1.

TyC je otkrio i kada je Messi riješio da hoće da napusti Barcelonu, što je klub potom potvrdio, a isti medij sada javlja da će Jorge otići na Etihad.

On će tamo tražiti dvogodišnji ugovor od Cityja, ali je još uvijek nejasno da li će biti potrebno da klub sa Etihada plati obeštećenje Barceloni.

Messi je u otvorenom ratu sa svojim klubom i ono što je tinjalo tokom cijele sezone između njega i uprave, buknulo je poslije poraza od Bayern Munchena u Ligi prvaka 8:2, ali i nakon gubitka titule u Španiji.

messi

Kap koja je prelila čašu bio je razgovor sa novim trenerom Barcelone Ronaldom Koemanom, koji je u telefonskom razgovoru rekao Messiju da su “njegove privilegije prošlost”, a Koeman je telefonski i Luisa Suareza praktično “otjerao” iz kluba rekavši da više na njega ne računa.

To je iznerviralo Messija koji je faksom obavijestio odbor kluba da hoće da ide i ova vijest je prije dva dana izazvala tektonske potrese u svijetu fudbala jer je Argentinac ikona Barcelone i u njoj je već 20 godina.
 
Izvršni direktor Cityja Ferran Soriano vjeruje da će njegov klub uspješno uskočiti ponudom i angažovati Messija besplatno, ali uz bogatu platu za argentinskog asa.

Za svaki slučaj, Soriano je kontaktirao Messija i njegovog zastupnika i rekao da će City moći da ga angažuje, čak iako Argentinac bude primoran da plati obeštećenje povrh milionskih nedjeljnih primanja.

Messi je tražio da na osnovu klauzule u ugovoru ode slobodno u drugi klub, dok Barcelona insistira na tome da je ta mogućnost istekla u junu.

Protivargument na strani igrača je taj što klauzula ističe deset dana poslije finala Lige prvaka koja je završena u nedjelju zbog produžene sezone usljed pandemije korona virusa.

Posrijedi je spor fudbalera sa klubom, dok njegov otac već pregovara sa Cityjem. Kao najozbiljnija varijanta pored “Građana” još odranije je Inter koji je najavio da će probati da dovede Messija.

Lionel dok se situacija ne razriješi počinje da trenira, pa će se u ponedjeljak pojaviti na treningu prvog tima kako klub ne bi imao na osnovu čega da ga kažnjava ili na druge načine sankcioniše.

Učitaj još novosti