27. 08. 2020 - 07:57
UDARNO, BARSA VEĆ NAŠLA ZAMJENU ZA MESIJA: Ovo tek nismo...
907
Shares
UDARNO, BARSA VEĆ NAŠLA ZAMJENU ZA MESIJA: Ovo tek nismo očekivali

UDARNO, BARSA VEĆ NAŠLA ZAMJENU ZA MESIJA: Ovo tek nismo očekivali

27. 08. 2020 - 07:57
0
Shares

Barca će ovih dana krenuti po Dybalu, a ranije to nisu napravili jer su čekali da Messi i službeno zatraži transfer

Lionel Messi odlazi iz Barcelone. Ono što je krenulo kao tiha glasina ovih je dana dobilo i službenu potvrdu. Barcelona je priznala da njihov najbolji igrač i jedan od najboljih u historiji želi napustiti klub. Riječ je vjerojatno o najvećoj krizi nekog kluba u historiji nogometa.
 
Odlazi jedan od najboljih i to je u katalonskom divu izazvalo pravi haos. Navijači se okupljaju ispred kluba i Messiju poručuju da ostane i da ga vole, a predsjedniku i upravi Barcelone da se slobodno mogu pokupiti. Pojavila se i informacija da će se to i dogoditi, ali kako za sada stvari stoje, Messi odlazi i to je realnost koju svi polako moraju početi prihvaćati.

barcelona

Lionel Messi sada bira gdje će nastaviti karijeru. Dio medija u Španiji tvrdi kako se Messi već čuo s bivšim trenerom Pepom Guardiolom i dogovorio svoj odlazak u Manchester City. Neki pak tvrde da ide u Inter, a neki da ga želi PSG koji bi ga rado upario s Cristianom Ronaldom. City za sada vodi u toj utrci i djeluje najrealnije.
 
S druge strane, na Messijev odlazak se nakon početnog šoka priprema i Barcelona koja je navodno već pronašla i njegovog nasljednika. Barem tako tvrdi talijanski Tuttosport koji je blizak Juventusu. Prema pisanju ovog talijanskog lista, Barcelona kao Messijevog zamjenika vidi njegovog sunarodnjaka Paula Dybalu.

Barca će ovih dana krenuti po Dybalu, a ranije to nisu napravili jer su čekali da Messi i službeno zatraži transfer. To se i dogodilo pa sada kreće akcija Dybala. 26-godišnji Argentinac nije potpisao novi ugovor s Juventusom od kojeg traži 15 miliona eura godišnje što je dvostruko više nego što sada zarađuje. Prema Transfermarktu vrijedi oko 80 miliona eura, a ugovor s Juventusom mu vrijedi do ljeta 2022. godine.

Učitaj još novosti