21. 08. 2020 - 10:11
STIŽU 4 NOVA IGRAČA, ovako bi trebala izgledati prva postava...
907
Shares
STIŽU 4 NOVA IGRAČA, ovako bi trebala izgledati prva postava Koemanove Barcelone?

STIŽU 4 NOVA IGRAČA, ovako bi trebala izgledati prva postava Koemanove Barcelone?

21. 08. 2020 - 10:11
0
Shares

Ronald Koeman je i službeno postao novi trener posrnule Barcelone. Odmah je izabrao tri igrača koja želi što prije dovesti. Riječ je njegovim sunarodnjacima, Nizozemcima Donnyju van de Beeku i Memphisu Depayu te Englezu Michaelu Keaneu, piše list OK Diario.
 
Koeman poznaje Van de Beeka iz Ajaxa i nizozemske reprezentacije, Depaya također iz reprezentacije, a Keanea je doveo iz Burnleyja kad je bio trener Evertona za 35 miliona eura.

Britanski portal Give Me Sport pokušao je predvidjeti kako bi mogla izgledati početna postava Barcelone u sljedećoj sezoni, bez obzira na ove tri Koemanove želje.

Ter Stegen bi trebao ostati, kao i Pique te Lenglet

Na vratima bi ostao Marc-Andre ter Stegen. Unatoč osam pogodaka koje je primio protiv Bayerna, Nijemac je jedan od najboljih igrača Barce.

Britanci predviđaju i da bi stoperski par ostao isti – Gerard Pique, iako je najavio mogući odlazak, i Clement Lenglet, a prve promjene krenule bi od bekova.

Obranu bi mogla pojačati dva portugalska beka

Umjesto lijevog Jordija Albe mogao bi doći Raphael Guerreiro, 26-godišnji Portugalac iz Borussije Dortmund, inače sjajan strijelac za svoju poziciju. Do sada je za Borussiju zabio 23 pogotka u 120 utakmica. Može igrati i u veznom redu.
 
Na popisu desnih bekova koje Koeman traži zasigurno je Ricardo Pereira iz Leicestera, također 26-godišnji Portugalac. Prije dolaska u Leicester igrao je u Portu i Nici, a zabija dosta manje od Guerreira.

De Jong čeka sunarodnjaka s kojim je već igrao u Ajaxu?

Vezni red imao bi nizozemski štih. Frenkieju de Jongu mogao bi se pridružiti bivši saigrač iz Ajaxa Donny van de Beek, za kojeg je dugo bio zainteresiran najveći Barcin rival Real.

Miralem Pjanić već je novi igrač katalonskog diva i preostaje vidjeti kako će se uklopiti u Koemanove zamisli.

Messiju stiže argentinski golgeter iz Intera?

Ako bi vezni red imao nizozemski štih, napad bi bio u argentinskim bojama. Neprikosnovenom Messiju mogao bi se pridružiti sunarodnik Lautaro Martinez, fantastični 22-godišnji napadač Intera. Ove je sedmice uništio Šahtar u polufinalu Europa lige, a u cijeloj sezoni zabio je 21 gol u 48 utakmica.

Argentinskom dvojcu društvo u napadu pravio bi Antoine Griezmann, koji je prvu sezonu u Barci odigrao ispod očekivanja, ali svi znamo o kakvom igraču se radi.

Mogućih prvih 11 Barcelone u sljedećoj sezoni (4-3-3):

Ter Stegen – Guerreiro, Pique, Lenglet, Pereira – De Jong, Pjanić, Van de Beek – Messi, Griezmann, Martinez

Učitaj još novosti