17. 08. 2020 - 15:46
Dušan Bajević o spisku: Mnogi su se razočarali
907
Shares
Dušan Bajević o spisku: Mnogi su se razočarali

Dušan Bajević o spisku: Mnogi su se razočarali

17. 08. 2020 - 15:46
0
Shares

Dušan Bajević je nakon današnjeg spiska govorio o aktuelnim reprezentativnim temama,  te da bi bio zadovoljan sa šest bodova u tri utakmice Lige nacija kao i to da su ove dvije utakmice protiv Italije i Poljske veoma važne. 

screenshot-39

- Cilj reprezentacije u Ligi nacija je da budemo plasirani što više, mislim na prva tri mjesta koje će biti to niko ne može potvrditi. U utakmicama sa Italijom, Poljskom i Nizozemskom treba dati sve od sebe i probati se plasirati što je moguće bolje. Zadovoljan bih bio sa šest bodova iz tri utakmice sa ova tri protivnika. Želja mi je da se svi okupimo i da koronavirus ne ostavi traga na naše reprezentativce. Da dođemo svi živi i zdravi. Okupljamo se 31. u Zenici gdje ćemo biti do trećeg kada idemo u Italiju. Upoznat ćemo se za ta tri dana i prema tome imat ćemo sve uslove u centru gdje se možemo ta tri dana osjećati koliko je moguće dobro, istakao je selektor, te zatim dodao:

- Utakmice su veoma važne, ove dvije utakmice će nam koristiti da vidimo određene stvari, te da vidimo da li možemo nastaviti sa ovim što želimo. Dvije jake ekipe nas sada očekuju, te je to prava prilika da vidimo šta će odgovarati ekipi za baraž.

- Imamo na spisku sve ukupno 45 igrača i onda smo analizom došli do ovih 27. Ovako sada nabrajajući igrače koji zaslužuju ili ne nema smisla. Svi oni zaslužuju, ali kada će, za to postoji spisak. Ima 27 igrača za ova dva susreta, vidjećemo šta se dešava, cilj nam je najveći u baražu, želimo na Euro i zaista vjerujem u to. Igrači se ovdje potcjenjuju, ali mi smo napravili sve što smo htjeli i željeli, ne tražim ja da vjeruju nama već kažem da smo do kraja ozbiljno uradili ovo. Nekome se sviđa, nekome ne.

Sport.ba

Učitaj još novosti