11. 08. 2020 - 21:04
Rođeni izvukli veliki bod na Pecari, vratili se nakon 0:2
907
Shares
Rođeni izvukli veliki bod na Pecari, vratili se nakon 0:2

PREMIJER LIGA BIH, 3. KOLO

Rođeni izvukli veliki bod na Pecari, vratili se nakon 0:2

Sport.ba
11. 08. 2020 - 21:04
0
Shares

Nogometaši Širokog Brijega i Veleža su remizirali u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Pecari rezultatom 2:2. Bio je to vrlo dobar susret, a na kraju je neriješeno i najrealniji ishod.

Široki je bio nešto bolji na startu meča, a poveo u 25. minuti kada nakon lijepe akcije sjajni Jurilj pogađa na Pervanovu asistenciju.

Isti igrači su u samom finišu prog poluvremena zaslužni za drugi pogodak Širokobriježana. Sada je Jurilj odlično uposlio Pervana koji šutira i vara golmana Bobića, a nesretni kapiten Veleža Zvonić postiže autogol za 2:0.

Ipak, u posljednjim trenucima prvog poluvremena Velež je stigao do smanjenja rezultata. Vehabović je upisao sjajnu asistenciju, a Ćosić je pogodio za 2:1.

U nastavku je Velež krenuo još hrabrije, što se isplatilo u 67. minuti. Cipetić je nespretno srušio Brandaa, a sudija Šehović je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Fejsal Mulić je rutinski pogodio s bijele tačke za 2:2.

Iako su u nastavku obje ekipe zaigrale još ofanzivnije, to je bio konačan rezultat. U 93. minuti isključen je igrač domaćih Radeljić.

Široki je tako stigao do sedmog boda, dok Velež sada ima četiri.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti