11. 08. 2020 - 17:54
POČETNIČKA PLATA ZA POČETNIKA Andrea Pirlo će zarađivati 17...
907
Shares
POČETNIČKA PLATA ZA POČETNIKA Andrea Pirlo će zarađivati 17 puta manje od Ronalda!

ITALIJA

POČETNIČKA PLATA ZA POČETNIKA Andrea Pirlo će zarađivati 17 puta manje od Ronalda!

11. 08. 2020 - 17:54
0
Shares

Juventus je potpuno neočekivano zaustavljen u osmini finala Lige prvaka. Čelnici kluba bili su bijesni, pa su ekspresno otjerali Maurizija Sarrija. Italijanu nije pomoglo ni osvajanje Serije A.

Mauricio Pochettino spominjan je kao najrealniji nasljendik Sarrija, a sasvim neočekivano ustoličen je legendarni Andrea Pirlo. Ovo će mu biti prvi trenerski posao u karijeri, a i plata je više nego skromna. Barem kada su u pitanju današnje megalomanske cifre.

"Gazzetta dello Sport" otkriva da će proslavljeni italijanski fudbaler zarađivati po sezoni 1,8 miliona eura, plus bonuse, što je tri puta manje nego što je imao Maurizio Sarri, a neuporedivo sa zaradom koju je primao Max Allegri (7,5 miliona po sezoni). 

Interesantno da će Pirlo biti plaćeniji samo od trojice igrača u prvom timu. Naime, manje od njega zarađivaće samo Demiral (1,8 miliona uključujući bonuse), legendarni Buffon (1,5) i treći golman Pinsoglo (300 hiljada eura).

Podsjećamo, prva zvijezda Juventusa, Cristiano Ronaldo zarađuje nevjerovatni 31 milion po sezoni. Slijede mladi De Ligt s 8, Higuain 7,5 miliona, Dybala 7,3 dok Ramsey i Rabiot primaju po sedam miliona!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tantissimi auguri amore mio ❤️❤️❤️

A post shared by Andrea Pirlo Official (@andreapirlo21) on

Jedan od najplaćenijih, naš Miralem Pjanić, od naredne sezone nosit će dres Barcelone, dok će stanovnik Torina biti brazilski veznjak Arthur Melo.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti