11. 08. 2020 - 14:48
NOVA PRAVILA LP-a: Mokrenje pred ogledalom i zabrana razmjene...
907
Shares
NOVA PRAVILA LP-a: Mokrenje pred ogledalom i zabrana razmjene dresova

NOVA PRAVILA LP-a: Mokrenje pred ogledalom i zabrana razmjene dresova

11. 08. 2020 - 14:48
0
Shares

Sutrašnjom četvrtfinalnom utakmicom Atalante i PSG-a počinje završnica Lige prvaka u Lisabonu, koja se zbog pandemije koronavirusa prvi put igra u formatu final eight nokaut turnira tijekom 12 dana na istom mjestu. 

screenshot-13

Uefin pravilnik na 31 stranici bit će najčitanije štivo tijekom završnice Lige prvaka

Za vrijeme održavanja zadnjih faza LP-a svi igrači i osoblje klubova sudionika moraju se pridržavati striktnih pravila kako bi se smanjio rizik od zaraza koronom.Sveto pismo svima njima tijekom turnira u Lisabonu je Uefin dokument u kojem su na 31 stranici nabrojena i objašnjena pravila. Ovo su neka od njih:

Stalno dezinficirani busevi smiju se napuštati samo kroz srednja vrata

Po dolasku na lisabonski aerodrom igrači svih klubova su zračnu luku napustili preko VIP izlaza kako bi se "minimalizirao kontakt s javnošću". Autobusi kojima se voze gradom stalno se dezinficiraju, a nogometaši u buseve smiju ulaziti te iz njih izlaziti samo kroz srednja vrata. 

Strogo je zabranjena šetnja i razgledavanje grada. Hotel se smije napuštati samo zbog utakmice i treninga

Igračima i dužnosnicima klubova strogo je zabranjeno napuštati hotelu u kojima su smješteni zbog razgledavanja i opuštanja. Jedino kada smiju izaći iz njih je kada idu na trening i utakmicu, a tada moraju strogo paziti da ne dolaze u kontakt s ikim tko nije iz njihovog kluba. Dok su smješteni u hotelima nogometaši smiju boraviti samo u za njih predviđenih prostorima, gdje će i jesti, a hranu im smije pripremati i posluživati samo osoblje njihovih klubova.

Testovi na koronu prije svake utakmice. Ako bude previše pozitivnih, klub može dovesti novog igrača koji nije registriran

U tim zlatnim kavezima nogometaši će dan prije svake utakmice biti podvrgnuti testovima na koronavirus. Uefa je obećala da će rezultati testova biti poznati najmanje šest sati prije utakmica. Ako testovi pokažu da je više igrača nekog kluba zaraženo, taj klub može dovesti novo pojačanje koje još nije registrirano za klub. Međutim, to će biti dopušteno samo ako im broj zdravih igrača padne ispod "13 nogometaša s A popisa plus golman". Kada konačno zadovolje sve uvjete da zaigraju, igrači će sa suparnicima moći razmijeniti samo zastavice prije utakmice. Razmjena dresova nakon utakmice je zabranjena. 

Mokrenje pred ogledalom uz nadzor časnika za doping

Kao da testovi na koronu prije mečeva nisu dovoljni, igrači nakon utakmica moraju raditi i testove kojima su se podvrgavali daleko prije ere korone. Uzorke za doping kontrolu u normalnim okolnostima daju tako da ih osoblje koje radi testove iz blizine gleda dok mokre, kako ne bi bilo podmetanja tuđih ili starih uzoraka. Međutim, s koronom je došlo vrijeme društvene distance, pa će igrači morati mokriti pred ogledalom postavljenim preko puta wc-a, što će naravno sa sigurne udaljenosti nadgledati "časnici za doping".

Sport.ba/index

Učitaj još novosti