10. 08. 2020 - 15:37
NJEMAČKI MEDIJI GA RAZAPELI ZBOG VELIČANJA USTAŠTVA, A...
907
Shares
NJEMAČKI MEDIJI GA RAZAPELI ZBOG VELIČANJA USTAŠTVA, A ODGOVOROM JE SVE ŠOKIRAO Evo kako su u Bayernu reagovali na istupe Neuera

DER SPIEGEL

NJEMAČKI MEDIJI GA RAZAPELI ZBOG VELIČANJA USTAŠTVA, A ODGOVOROM JE SVE ŠOKIRAO Evo kako su u Bayernu reagovali na istupe Neuera

10. 08. 2020 - 15:37
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Manuel Neuer reagirao je nakon što je zbog pjevanja Thompsonove pjesme Lijepa li si na odmoru u Hrvatskoj bio izložen žestokim kritikama u domovini.

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovoj izvedbi hrvatske kontraverzne pjesme: 

"To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi Herceg-Bosna, kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tijekom rata devedesetih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njen teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg-Bosna slavi se u pjesmi kao 'srce ponosno'. To pjeva Marko Perković Thompson, koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pjevanjem pjesme Jasenovac i Gradiška Stara, pjesme koja glorificira ubijanje Srba, Židova i Roma u navedenim koncentracijskim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svjetskom ratu. Zbog toga je Thompsonu zabranjen ulazak i pjevanje u nekoliko evropskih država."

neuer-thompson

Nakon što su ovakve rečenice, uz pitanja "Zna li uopće Neuer šta pjeva i od koga?", dobile udarno mjesto u njemačkim medijima, oglasio se njemački velikan svjetskog nogometa, legenda Bayerna i Elfa:

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača", stoji u poruci njegovih menadžera koju su dobili Bild i Sport1. 

neuer-thompson-2-1024x768

Sada je na tu reakciju od ranije dodao i izjavu koju prenosi Der Spiegel, a koja je najnovija na ovu temu koja se pojavila u njemačkim medijima.

"Baš me briga što drugi pričaju. Uživao sam u odmoru", rekao je Neuer dok Der Spiegel piše kako u Bayernu tom incidentu nisu posvetili puno pažnje, ali su ga dočekali tako što su razočarano mahali glavama nakon što su pročitali vijesti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti