10. 08. 2020 - 08:29
Willian se emotivno oprostio od Chelseaja, navijači bijesni
907
Shares
Willian se emotivno oprostio od Chelseaja, navijači bijesni

LONDON

Willian se emotivno oprostio od Chelseaja, navijači bijesni

10. 08. 2020 - 08:29
0
Shares

Brazilac Willian napustio je ekipu Chelseaja odmah nakon eliminacije Plavaca iz Lige prvakak, gdje ih je propisno nadigrao Bayern (7:1 u dva meča).

Reprezentativac Karioka tako napušta "Stamford Bridge" nakon sedam sezona, ali ostaje u Londonu jer će potpisati za Arsenal. Upravo zbog toga izazvao je bijes navijača Chelseaja.

"Ovdje sam proveo prekrasnih sedam godina. 2013. dobio sam ponudu iz Chelseaja i odlučio sam tu igrati. Bila je to jedna od najboljih odluka u mom životu. Osim šampionata koje smo osvojili, mogu kazati da sam ovdje pronašao sebe", napisao je 32-godišnji Willian u oproštajnoj poruci na društvenim mrežama, te dodao:

"Postao sam bolji igrač i bolji čovjek. Na svakom treningu, utakmici i svaku minutu provedenu u svlačionici naučio sam nešto novo."

Sada je vrijeme za rastanaka, dodao je Willian te uputio pozdrav saigračima, uposlenicima kluba i svim navijačima.

"Svi ćete mi nedostajati. Odavde odlazim uzdignute glave jer sam za dres Chelseaja uvijek činio sve što je bilo u mojoj moći", zaključio je.

Podsjećamo, Brazilac je 2013. godine iz ruskog Anjia prešao na "Stamford Bridge", a za Chelsea je odigrao 339 utakmica i postigao 63 gola.

Za reprezentaciju Brazila zabilježio je 69 utakmica i devet golova. Već ove sedmice bi trebao potpisati za Topnike.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti