09. 08. 2020 - 23:37
NJEMAČKI MEDIJI GA RAZAPELI ZBOG VELIČANJA USTAŠTVA, A SADA SE...
907
Shares
NJEMAČKI MEDIJI GA RAZAPELI ZBOG VELIČANJA USTAŠTVA, A SADA SE KONAČNO OGLASIO Bolje da nije! Neuer ŠOKIRAO sve odgovorom

NJEMAČKA

NJEMAČKI MEDIJI GA RAZAPELI ZBOG VELIČANJA USTAŠTVA, A SADA SE KONAČNO OGLASIO Bolje da nije! Neuer ŠOKIRAO sve odgovorom

Index.hr
09. 08. 2020 - 23:37
0
Shares

Manuel Neuer reagirao je nakon što je zbog pjevanja Thompsonove pjesme Lijepa li si na odmoru u Hrvatskoj bio izložen žestokim kritikama u domovini.

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovoj izvedbi poznate hrvatske domoljubne pjesme: 

"To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi Herceg-Bosna, kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tijekom rata devedesetih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njen teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg-Bosna slavi se u pjesmi kao 'srce ponosno'. To pjeva Marko Perković Thompson, koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pjevanjem pjesme Jasenovac i Gradiška Stara, pjesme koja glorificira ubijanje Srba, Židova i Roma u navedenim koncentracijskim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svjetskom ratu. Zbog toga je Thompsonu zabranjen ulazak i pjevanje u nekoliko evropskih država."

neuer-thompson

Nakon što su ovakve rečenice, uz pitanja "Zna li uopće Neuer šta pjeva i od koga?", dobile udarno mjesto u njemačkim medijima, oglasio se njemački velikan svjetskog nogometa, legenda Bayerna i Elfa:

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača", stoji u poruci njegovih menadžera koju su dobili Bild i Sport1. 

Sada je na tu reakciju od ranije dodao i izjavu koju prenosi Der Spiegel, a koja je najnovija na ovu temu koja se pojavila u njemačkim medijima.

"Baš me briga što drugi pričaju. Uživao sam u odmoru", rekao je Neuer dok Der Spiegel piše kako u Bayernu tom incidentu nisu posvetili puno pažnje, ali su ga dočekali tako što su razočarano mahali glavama nakon što su pročitali vijesti.

Učitaj još novosti